Напередодні 9 травня вінницькі інваліди війни та учасники бойових дій отримають додаткову матеріальну допомогу. Таке рішення прийняла міська влада Вінниці.

Як повідомив Gazeta.ua заступник міського голови Андрій Рева, цього року мерія обрала саме ці категорії ветеранів війни.

"Раніше така допомога виділялась за списками, які подавали ветеранські організації міста. Звісно, хотілося б виділити гроші для всіх категорій. Але це 17 тисяч людей. Стільки виділити з міського бюджету ми не можемо собі дозволити. Тому заохочуємо тільки тих, хто приймав участь у бойових діях. У Вінниці таких налічується близько 1700", - сказав він.

Загалом Кабмін передбачив різні розміри виплат 9-ти категоріям ветеранів.

"Кошти вже надійшли на рахунки. До 5 травня ветеранам мають їх видати. Інваліди 1-ї групи отримають 1000 гривень, 2-ї - 900 гривень, 3-ї - 800, а учасники бойових дій - 700. Від міської влади додатково інвалідам Великої Вітчизняної виділили 200 гривень, учасникам бойових дій - 150", - зазначив Рева.

Якщо у ветеранів є пенсійні картки, кошти будуть перераховані на них. В іншому випадку матеріальну допомогу можна отримати на пошті за місцем реєстрації.


Переглядів: 2630
Поширень: 0