Гру присвятили ювілею вінницького футболу. 1958-го року створили команду ”Локомотив”, яку в 1979 році перейменували на ”Ниву”.

На поле вийшли Олег Саленко, Сергій Коновалов, Віталій Косовський. Вони грали в столичній команді ветеранів. Хоча останній міг виступати й за господарів. Кар’єру він починав у вінницькій ”Ниві”.

У ”Динамо” тон задавали Віталій Косовський, 34 роки, та форварди 49-річний Віктор Насташевський і Олег Саленко, 38 років. Останній грав як і у складі збірної Росії на Кубку світу-1994, коли став одним із найкращих бомбардирів. Тоді в матчі з Камеруном він забив п’ять голів.

— Олег, тебе не ймется... Камерун вспомнил, — кричать вінницькі фанати.

У першому таймі Саленко забив два голи. Віктор Насташевський теж двічі влучив у ворота ”Ниви”. Господарі відповіли голом Олега Надуди, колишнього учасника Ліги чемпіонів у складі московського ”Спартака”. Нині він — тренер білоцерківської команди ”Арсенал”, що грає у другій лізі.

У другій половині гри вінничани тричі успішно атакували ворота гостей. Розійшлися внічию: 4:4. Уболівальники проводжали футболістів вигуками й аплодисментами.

Олег Саленко не поспішив одразу до автобуса, що віз спортсменів до ресторану на закриту вечерю. Вийшов до журналістів.

— Я був радий відвідати Вінницю, — каже. — Такі свята корисні. Це радість для вболівальників

Професійний футбол відродили у Вінниці торік. Нині місцева команда майстрів ”Нива-Світанок” грає у другій лізі.


Переглядів: 3145
Поширень: 0