Округ знаходиться в селищі Стрижавка Вінницького району. Протокол не співпадав із тим протоколом, що комісія попередньо надала в понеділок, 1 листопада.

"У понеділок ми отримали протокол із мокрим штампом та підписами всіх членів виборчої комісії, - розповів голова Вінницької райради, Сергій Сітарський. - Всього в Стрижавці проголосувало 1084 громадяни".

324 голоси отримав Валерій Коровій із партії "Єдність", 186 голосів – Ігор Вернигор із партії "Батьківщина" та 85 – Олена Шеванюк із Партії Регіонів.

"Але в середу, 3 листопада, ми отримали із п\'ятого округу зовсім інший протокол. В ньому регіоналка Олена Шеванюк мала аж 385 голосів, Валерій Коровій – 304 та Ігор Вернигор – 186. Крім того, підписи багатьох членів комісії були підробленими. Представник від партії "Батьківщина" Олена Засік підтвердила, що вона цей протокол не підписувала. І якщо зрівняти два протоколи, то неозброєним оком видно, що підписи неоднакові".

Пан Сергій показав два протоколи. В першому 204 особи проголосували проти всіх, у другому – тільки 24.

"В підробленому протоколі навіть не вказана адреса дільниці, а це вже порушення. Деякі цифри підтерті. Ми написали заяви на оскарження до прокуратури, обласної та районної виборчих комісій. Прокуратура досі не відреагувала. Ми викликали міліцію. Зараз на чорному дворі райради члени комісії в гаражі переупаковують бюлетені, мають везти на обласну комісію. Хоча мають перерахувати тут", — сказав чиновник.


Переглядів: 4176
Поширень: 0