"Російський стандарт" Рустама Таріко домовився про придбання одного з найбільших українських виробників алкоголю - компанії Nemiroff.

Джерело, близьке до однієї із сторін переговорів, підтвердило, що "компанія Nemiroff знайшла покупця і він з Росії ". Яка частка виставлена на продаж, і якою буде сума операції, джерела не говорять.

Представник Nemiroff повідомив, що поки переговори не завершені. Представник "Російського стандарту " додав, що до 15 листопада нічого коментувати не буде.

У лютому в ЗМІ була поширена інформація про те, що розлучитися з часткою в Nemiroff готові Яків Грибов (близько 40%) та Анатолій Кіпіш (30%), тоді як засновник Степан Глусь (близько 30%) має намір залишитися в бізнесі.

Нагадаємо, спочатку на Nemiroff було кілька претендентів: британська Stock Spirits, польська Central European Distribution Corporation (CEDC) і "Російський стандарт ". У липні польська компанія передумала купувати Nemiroff. Один з топ-менеджерів польського холдингу пояснював це високою ціною. У вересні про відмову від переговорів оголосила і Stock Spirits.

Тоді ж представник "Російського стандарту " повідомив, що компанія уклала "ексклюзивну угоду з Nemiroff щодо узгодження умов угоди на чотири тижні ". Інших подробиць жодна зі сторін не розкривала.

Представник українського виробника горілки не виключає більш низьку ціну, за якою можуть продати компанію, - близько 250 млн дол Топ-менеджер російського виробника алкоголю оцінює Nemiroff у 180-200 млн дол

Завдяки Nemiroff "Російський стандарт " зможе вийти на більш широкий сегмент, посиливши свої позиції, в тому числі і на російському ринку.


Переглядів: 3445
Поширень: 0