Як поінформував Главу держави голова Вінницької ОДА Олександр Домбровський, за останній рік у реконструкцію аеропорту було вкладено близько 6 мільйонів гривень позабюджетних коштів, і сьогодні він може відповідати усім сучасним стандартам. За словами губернатора, місцева влада бачить своїм завданням активне залучення «Аеропорту Вінниця» до перевезення туристів. Окрім того, Главу держави ознайомили з концепцією відновлення аеропорту. За словами керівника області, йдеться про те, що ефективна робота цього підприємства дасть можливість серйозно змінити економіку області та широко використовувати її транзитний потенціал. Серед базових напрямків розвитку аеропорту – пасажирські та вантажні перевезення, а також розвиток чартерних і спеціальних рейсів. Керівник Вінницької ОДА звернувся до Президента з пропозицією включити аеропорт Вінниця як резервний до державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні ЄВРО-2012. Главі держави також було продемонстровано відеопрезентацію планів щодо подальшого розвитку Вінниччини та виставку «Великі українці Вінниччини».

Довідка. 6-8 травня цього року було проведено сертифікаційне обстеження аеродрому, а 23 травня він отримав відповідний сертифікат. Комплексна комісія також визнала за доцільне відкриття на території аеропорту пункту пропуску через державний кордон для міжнародного повітряного сполучення – після завершення процедур сертифікації служби авіаційної безпеки, за умови виконання ряду робіт тощо.

Станом на 23 травня ц. р. відновлено покриття даху аеровокзального комплексу, комунікаційні мережі, повністю замінено електропроводку та електрообладнання. Наразі завершується загальний ремонт будівлі аеровокзалу. Окрім того, вже підібрано необхідний персонал для роботи підприємства, ведеться підготовка його відповідних служб для сертифікації. Аеродром «Вінниця» (Гавришівка) було збудовано на початку 50-х років.


Переглядів: 2845
Поширень: 0