Проводять реконструкцію повітряних ліній — замінюють старі електроопори та лічильники.

— Світло відключають о восьмій ранку, а включають о сьомій вечора, — каже житель вул. Тракторної Борис Савицький, 76 років. — У холодильник нічого не покладеш. Але добру справу роблять. Треба потерпіти.

Після реконструкції підприємство ”Міські електромережі” обіцяє стабільну напругу та зменшення аварійних відключень.

— Старі лінії відпрацювали по 30–40 років, — каже заступник директора підприємства Петро Філіпович, 59 років. — Трапляється арматура, якої ми й не бачили, післяреволюційних часів.

До кінця серпня планують замінити 8,5 км повітряних ліній по 10 кВ і 19 км — по 0,4 кВ. Приблизна вартість реконструкції 1 км — 120–150 тис. грн. Роботи проводять за рахунок інвестицій Міністерства енергетики.

Нині тягнуть дроти по вул. Тимощука, Південній, Нечая, Тракторній, Маяковського в районі Водоканалу на Старому місті.

— Ці лінії відповідають світовим стандартам, — продовжує чоловік. — За рахунок ізольованості зменшуються технологічні втрати, підвищується безпечність дротів. Вони витримають ожеледицю та ривкий вітер.

Також монтери замінюють високовольтні й низьковольтні мережі в районі вулиць Глінки, Південної, Маяковського, на Кореї. По вул. Мічуріна й Богуна замінюють всі непридатні опори на залізобетонні. Тривають роботи по вул. Михайловського й Овальній.

— Для надійності електропостачання мікрорайонів Вінниці цього року ми тягнемо нову лінію довжиною п’ять кілометрів, — продовжує Петро Філіпович. — Це підвід до підстанції ”Нова” на вулиці Данила Нечая до будинку побуту ”Ювілейний”. Раніше ця лінія часто виходила з ладу, й без електрики залишався увесь мікрорайон Будинку офіцерів та Центрального ринку.

Будують високовольтну лінію і в районі Залізничного вокзалу. Кабель простягатиметься від підстанції ”Східна”, із пров. Ватутіна, через 14 залізничних колій до вул. Кірова.

— Було б непогано, якби нам провели трифазне електропостачання, — каже 34-річна Марина Шевчук, мешканка вул. Тракторної. — Тут у людей працює електросигналізація, автоматичні ворота, взимку теплу підлогу включають. Ми не можемо бути довго без світла.


Переглядів: 3260
Поширень: 0