Він сполучає центр міста зі стадіоном ”Локомотив”. За кілька днів до цього комісія визнала споруду аварійною та непридатною для експлуатації. Більшість дерев’яних опор були зруйновані, а залізобетонні плити просіли.

Міст будували після війни. Він перекинутий через водойму, яка колись була витоком річки Гнилоп’ять. Потім її перетворили на став. З нього брала воду міська водокачка. Нині водойма захаращена.

На стадіоні, що розташований на острові, проводять заходи. Вихідними в Козятині відзначають День міста. На стадіоні мало бути свято й конкурс рибалок. Та через аварійний міст конкурс скасують, а святкування перенесуть в інше місце. Нині вирішують, куди саме.

Проїзд мостом заварили арматурою. Встановили табличку із попередженням: ”Увага! Аварійний міст. Проїзд та прохід заборонено”. Влада каже, біля споруди виставлена охорона. Та кореспондент ”ГПУ” нікого не бачив.

— Міст тримається фактично на одній старій опорі, дві інші вже непридатні, — розповідає Олександр Шумський, заступник начальника управління містобудування та архітектури. — Може обвалитися будь-якої миті.

Козятинці вважають міст символом міста. Сюди приходять зустрічати світанок.

— Хотілося б його зберегти, — каже заступник мера Козятина Володимир Гаврилюк, 45 років. — У Вінниці є спецорганізація, яка займається будівництвом та ремонтом мостів. Хай скажуть, як вийти із цієї ситуації: чи будувати новий міст, чи можна реставрувати цей.

Місцеві жителі не зважають на заборону експлуатації мосту.

— Рибалок не вигнати з острова, — говорить керуючий спортивними спорудами міста Леонід Коваль. — Якщо рухне міст, кажуть, перепливемо. А сьогодні прийшлося зганяти звідти екстремалок, яким захотілося сфотографуватися.

Уночі на 16 липня міст просів на 40 см, починають гнутися металеві поручні. Міськрада домовляється з військовими про встановлення понтонного пішохідного переходу.


Переглядів: 2834
Поширень: 0