Днями Кіровський районний суд м. Дніпропетровська розглянув справу про припинення діяльності наркозлочинності угруповання мешканців м. Вінниця в кількості трьох осіб: Анатолія П. 1959 р.н., Анатолія Х. 1974 р.н., Людмили Д. 1976 р.н. , які займалися незаконним виготовленням, зберіганням, перевезенням, поширенням особливо небезпечних наркотичних засобів в особливо великих розмірах з метою збуту. Злочинний синдикат працював на повну потужність: злочинці особисто вирощували плантацію конопель на своїх садибах, потім виготовляли особливо небезпечний наркотичний засіб: канабіс (марихуана) та смолу канабісу (гашиш).

Як повідомляє "РепортерUA" ССО УМВС України на Придніпровській залізниці, підприємливі ділки організували повний цикл свого «виробництва», був організований цех по фасуванню товару, звідки продукція йшла для поширення в молодіжному середовищі вінницької та дніпропетровської областей.

Керував угрупованням 52-річний Анатолій П. Будучи за характером лідером, маючи добрі організаторські здібності та сильний вольовий характер, переслідуючи корисливу мету, спрямовану на незаконне збагачення, він успішно здійснював свій злочинний умисел. Все, від процесу виготовлення до транспортування, він брав на особистий контроль.

Діяльність угрупування набирала обертів, і навесні цього року, намітивши велику угоду в Дніпропетровську, наркоділки навідалися в місто особисто. На центральному залізничному вокзалі вони зустрілися з потенційним покупцем і запропонували йому свій «товар» на суму 65 тис. грн. НБУ. Угода відбулась. «Сторони» досягли домовленості на перспективу.

Але вінничанам в Дніпропетровську не пощастило. Правоохоронці УМВС України на Придніпровській залізниці втрутилися в їх плани. Члени угруповання були затримані і викриті у злочинній діяльності. Було порушено і закінчено кримінальну справу за ст. 307 ч.3, передано до суду. І ось вирок - Анатолію П. призначено позбавлення волі строком на 9 років, його поплічникам - бути за гратами 8 років


Переглядів: 3413
Поширень: 0