7 липня, о 22 годині 30 хвилин, працівники ДАІ Державтоінспекції УМВС України в Сумській області спільно з представниками прикордонної служби та УСБУ України в Сумській області у місті Буринь затримали автомобіль «Шевроле-Каптіва» під керуванням 52-річного киянина.

При перевірці транспортного засобу в автомобілі виявлено та вилучено 100 кг чорної ікри без відповідних документів, яку водій перевіз контрабандним шляхом з території Російської Федерації на територію України поза межами митного контролю в районі села Рижівка Білопільського району Сумської області.

Під час проведення першочергових оперативно-розшукових заходів, 8 липня о 3 годині 15 хвилин до місця події під’їхав автомобіль «Мерседес Бенц-S-320». У ньому знаходився знайомий затриманого водія. 44-річний мешканець Вінницької області. Він запропонував працівникам ДАІ «вирішити питання» та намагався дати хабар у сумі 14 тисяч доларів США.

Інформація про затримання транспортного засобу, у якому правопорушники намагалися контрабандним шляхом перевезти 100 кг чорної ікри та факт спроби дачі хабара працівникам міліції, за підслідністю була передана до прокуратури Сумської області, прикордонної служби, УСБУ України в Сумській області.

Транспортний засіб затримано та передано працівникам УСБУ в Сумській області.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками ч.1 ст.369 КК України (Пропозиція або давання хабара) та ч.1 ст. 201 КК України (Контрабанда).

На теперішній час працівниками СБУ в Сумській області проводиться перевірка за вказаним фактом та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

 


Переглядів: 3095
Поширень: 0