Якоб Харлон був успішним бізнесменом, поки в аварії з його вини випадково не загинула людина. Він повинен відсидіти термін у в'язниці, де життя зовсім не таке, як на волі. Там чоловік вступає в банду. Поступово він стає частиною цього нового будинку, стає таким же, як і всі, втрачаючи свій колишній вигляд і контакти із зовнішнім світом (навіть з дружиною і з сином). Після звільнення Якоб повинен провернути одну дуже небезпечну справу. Безжальний процес виконання своїх обов'язків також стає його шляхом до жертвоприношення, відплати й самовизначення.

Фільм є продовженням картини "Злочинець" (2008).

Режисером стрічки став Рік Роман Во. Раніше він працював над проектами "Злочинець" (2008) і "Стукач" (2012).

Головну роль Якоба Харлона виконав Ніколай Костер-Валдау. Він відомий завдяки фільмам "Мисливці за головами" (2011), "Тисячу разів "на добраніч"" (2013), "Другий шанс" (2014) і серіалу "Гра престолів".

Також у картині зіграли: Лейк Белл ("Одного разу у Вегасі" (2008), "Як все заплутано" (2009), серіал "Як досягти успіху в Америці"), Джон Бернталл ("Лють" (2014), серіали "І мертві підуть" і "Шибайголова"), Джеффрі Донован ("Ті, що сплять" (1996), "Правила зйому: Метод Хітча" (2005), "Підміна" (2008)).