Для активної молоді Вінниці та Вінницької області, вже вчетверте буде проводитись Обласний дебатний турнір «Кубок Поділля». На турнірі учасники зможуть попрактикуватись у переконливості, аргументованості та повчитись дебатній майстерності у досвідчених суддів із Києва, Одеси, Харкова та Вінниці.

Протягом двох тижнів у Вінницькій області, а саме - Жмеринці, Бару, Козятині та Гайсині, відбудуться дебатні школи, як підготовчий етап до турніру. На школах учасники зможуть ознайомитись із тим що таке дебати та як у них грати. Тренерами шкіл будуть учасники ГО «Вінницький дебатний клуб» (SetUp), які мають уже не один рік досвіду гри у дебати.

«Даний проект направлений на те, щоб дати поштовх до розвитку молодим людям не тільки із Вінниці, але й із регіонів. Дебати вчать учасників не лише виступати публічно, а й критично мислити, приймати рішення і аргументовано відстоювати власну позицію, що дуже важливо для молодих лідерів» - зазначає Олег Ходаков, організатор турніру.

Заключним заходом стане проведення Обласного дебатного турніру «Кубок Поділля», який тепло прийматиме ВДПУ ім. М. М. Коцюбинського. Учасниками турніру стануть найкращі та найактивніші учасники дебатних шкіл, а також активне студенство міста Вінниці.

«Кубок Поділля - не просто обласний турнір з дебатів. Це платформа для індивідуального та регіонального розвитку, налагодження якісної комунікації та сприяння розбудові активного суспільства» - Костянтин Котов, співорганізатор заходу.

Обласний турнір збере 72 учасники, з них 56 гравців, 7 суддів та волонтери. Захід буде відбуватись два дні, протягом яких відбудеться 5 відбіркових раундів на суспільно важливі теми, пів-фінал та фінал. У перший день вечірня програма буде проходити у чарівному місці Вінниці, музеї-садибі ім. М. Коцюбинського.

Даний захід відбувається за підтримки управління соціальної політики та молоді Вінницької ОДА, та благончиців з краундфандингової платформи «Спільнокошт».

Для того, щоб стати учасником «Кубку Поділля» потрібно заповнити онлайн заявку.

Увага, кількість місць обмежена. Організатори забезпечують участь у турнірі (проживання, харчування, роздаткові матеріали, вечірня програма та інше). Проїзд учасники оплачують за власний кошт.