Книгарня «Є» та видавництво «Смолоскип» запрошують на презентацію поетичної збірки Лариси Лебедівни «Не Єва», яка відбудеться 15 березня за участю авторки. Початок – о 18.00. Модератор – Олександр Вешелені.

Гляньте на небо. У ніжній прозорості хмар, як і в цій поетичній збірці хочеться розчинитися. Поезія Лариси Лебедівни – про вічне повернення, про те, що все живе ніколи не помирає, але вічно переймає іншу форму. Кожне слово в ній – це ключ, яким можна відімкнути двері до Вічності всередині нас. Ця поезія сповнена руху, що розгортається і триває у міфологічному часі, скасовуючи хронологію і подієвість. Все існує водночас. То як не загубитися у цих прозорих напівнатяках? Відповіді у вас самих, варто лише додати слова Новаліса: «…І якщо ваші очі будуть завжди дивитися в небо, будьте певні, ви не зійдете зі шляху додому…» Дивіться, читайте і знаходьте відповіді.

Лариса Лебедівна – літературознавець, у колі наукових зацікавлень якої – західноукраїнська проза та сучасна дитяча література. Вона – авторка двох книжок, перша з яких – збірка поезій у прозі «Зимові діалоги» (2017). Закінчила українську філологію в Тернопільському педагогічному інституті (нині – ТНПУ ім.В.Гнатюка), а також аспірантуру в Інституті літератури ім. Т. Шевченка АН України. Протягом 2009-2012 рр. очолювала сектор мовної політики в Міністерстві культури України. Нині – вчений секретар у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».