26 червня у Вінницькому національному медичному університеті ім.М.Пирогова відбулась презентація виставки вінницького художника Анатолія Гайструка « Україна. Мистецтво. Світ», присвячена Дню Конституції України.

Проект підтримали ГО «Центр «Культурна стратегія - ХХІ» та народний депутат Сергій Кудлаєнко. На відкриття виставкового проекту завітали викладачі медуніверситету, діячі мистецтва, культури, молодь, іноземні гості.

На виставці представлені роботи художника, що побували у Лондоні, Парижі та інших містах країн ЄС і отримали високу оцінку мистецтвознавців. Метою проекту є зміцнення духовних зв’язків поміж усіма представниками української нації, об’єднання різних народів у досягненні мирного співіснування.

На відкритті виставки з вітальним словом виступив професор ВНМУ ім.М.Пирогова Леонід Смольський, який підкреслив патріотизм, талановитість та високі моральні цінності українського студентства. Своє захоплення Україною та ї митцями висловили лікарі, студенти-медики ВНМУ минулих років, що зараз працюють в Ізраїлі та на запрошення організаторів, завітали на презентацію.

Виставковий проект «Україна. Мистецтво. Світ» проходитиме в музеї Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова протягом всього літа.