Нещодавна Вінниця вперше приймала у себе фестиваль «Дні Японії», який за чотири роки існування зарекомендував себе як яскарве дійство, що занурює у японські традиції та реалії всіх, хто на нього потрапляє.

Впродовж 4-5 листопада Вінницький обласний краєзнавчий музей відвідало близько 2 тис. чол., адже в рамках «Днів Японії у Вінниці» у виставкових та експозиційних залах музею з успіхом експонувалася низка виставок: фотопроект «Опромінення», сімейні герби камон, колекційні кімоно, ляльки, каліграфія, ремісничі вироби, стенд «Парки Японії» від Mitsubishi Corporation (Kiev Office) та інші.

Незабутніми стали майстер-класи з японської каліграфії, фурошікі (орігамі), японських шахів сьогі, одягання кімоно, японської мови для новачків, концерт японської флейти шякухачі.

Щиро дякуємо всім співорганізаторам проекту, особливо Українсько-Японському центру КПІ ім. Ігоря Сікорського, Mitsubishi Corporation (Kiev Office).

Проте, не варто засмучуватись, якщо ви не потрапили на фестиваль. З 9 листопада у 16 та малому виставковому залах музею до кінця місяця працюватимуть виставки, надані Українсько-Японським центром, на яких експонуватимуться: сімейні герби камон, кімоно, декоративні ляльки, каліграфія, ремісничі вироби, а також японська порцеляна з фондової збірки Вінницького обласного краєзнавчого музею.