4 квітня 2018 року о 14:00 у Вінницькому обласному художньому музеї відбудеться відкриття персональної виставки художника Андрія Майовця "Криниця".

Андрій Майовець - львівянин, випускник Української академії друкарства, майстер іконописної школи "Радруж" при Українському католицькому університеті, аспірант Львівської нацональної академії мистецтв. Художник співпрацює з львівськими письменниками та видавництвами, бере активну участь у виставках, пленерах, майстер-класах в Україні і за кордоном. Джерелом натхнення у творчих та духовних починаннях митця є його праця художника-волонтера з молоддю, дітьми-сиротами, переселенцями та військовими з зони АТО, людьми особливих потреб.

Своє покликання Андрій Майовець знайшов і в музиці. Він тенор церковного, молодіжного хору та інструментальної групи "Taize-Lviv", учасник міжнародних музичних заходів і майстер-класів.

Експозиція виставки віддзеркалює широкий тематичний та жанровий діапазони як іконопису, орієнтованого на середньовічну і ренесансну українську традицію, так і графіки - книжкової, художньої та естампної у різних техніках: офорт, літографія, ліногравюра, монотипія та інш.

У переддень свята Великодня виставка "Криниця" матиме особливо актуальне значення як для шанувальників мистецтва, так і для широких кіл громадськості.