Гідравлічна маслостанция призначена для управління потоком робочої рідини в промисловому інструменті високого тиску. 

Гидравлическая станция В першу чергу гідравлічні маслостанції менші за розміром, що має велике значення як при установці маслостанції в цеху, так і при роботі на виїздах. При низькому енергоспоживанні в маслопроводах нагнітається більший тиск в порівнянні з повітряними компресорами, що в результаті дає більш високий рівень продуктивності.
 
Шум робочої маслостанції набагато нижче шуму компресора, що має велике значення при роботі поблизу житлових будинків. Для роботи з масло станцією оператору не обов’язково мати вищу освіту або спеціальні знання.
 
Основні області застосування маслостанцій це забезпечення гідравлічної енергією статичного і динамічного гідроінструменту. Нагнітання тиску в порушених технічних пресів, гідравлічних підйомників, промислових домкратів.
 
Маслостанції поділяють за наступними типами:
 
1. За конструкторським рішенням:
- Мобільні - монтуються в єдиний корпус або на раму. Залежно від розмірів і способів транспортування обладнуються ручками для перенесення,  та «вушками» для стропового переміщення краном, іноді колесами.
- Стаціонарні – являють собою гідравлічний модуль. Монтуються в призначеному для гідравлічної маслостанції приміщенні, або безпосередньо на обладнанні.
- Самохідні - встановлені на самохідному шасі. Шасі може мати в якості силової установки як маслостанцію, так і окремий бензиновий або дизельний двигун.
 
2. За типом первинного двигуна:
- Електропривідні;
- Гідроприводні;
- Пневмопривідні;
- Дизельноприводні;
- Бензиновоприводні;
 
3. По показнику тиску:
- Низького (до 16 МПа)
- Середнього (до 40 МПа)
- Високого (до 150 Мпа)
- Надвисокого (вище 150 Мпа)
 
4. За методом управління:
- Електронні. Оснащуються кнопковим пультом управління;
- Ручні. Для управління використовується розподільча рукоять;
- Автоматичні. Налаштування відбувається автоматично.
 
До основних характеристик гідравлічних маслостанцій відносяться:
 
1. Номінально робочий тиск - максимальний тиск при якому маслостанція повинна працювати протягом встановленого в ТТХ часу.
2. Номінальна подача - максимальний об\'єм рідини, який нагнітає маслостанція за одиницю часу.
3. Корисний об\'єм гідробаку - максимальний обсяг робочої рідини, який може бути використаний при виконанні робіт в гідравлічній системі.
 
4. Потужність первинного двигуна - вимірюється в кіловатах або кінських силах.
 
Вибираючи гідравлічну маслостанцію слід враховувати такі параметри:
 
1. Робочий об\'єм бака повинен перевищувати мінімум на 20% сумарний робочий об\'єм всього обладнання та інструменту що підключається. Крім того, баки виконують функцію охолодження робочої рідини, якщо маслостанція не обладнана охолоджувачами. Другим показником для об\'єму маслобака є хвилинна подача насоса. Необхідний обсяг баку не повинен бути менше половини хвилинної подачі насоса.
 
2. Необхідну для роботи устаткування або інструменту робочий тиск гідравлічної рідини має збігатися з робочим тиском маслостанції. При більшій потужності станції можлива поломка інструменту. При недостатньому тиску обладнання може працювати повільно чи не працювати взагалі зважаючи на брак тиску.
 
3. Для одночасної роботи декількох інструментів або установок кожен з\'єднувальний порт маслостанції повинен забезпечувати необхідну витрату рідини.


Переглядів: 976
Поширень: 0