9 грудня в різних містах України відбудеться вулична інформаційна кампанія під гаслом «Влаштуй собі свято – зупини корупцію! 9 грудня – Міжнародний антикорупційний день».

Кампанія проводиться з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.

На жаль, сьогодні люди нерідко думають, що корупція – це «лише один з атрибутів життя». В рейтингу корумпованості, що проводиться міжнародною організацією Transparency International, Україна опинилася на 152 місці, опустившись на 18 позицій за один рік. Однак, від рішучого «НІ» такому злочину з боку всіх і кожного виграють всі країни й прошарки населення.

Тому представники небайдужих до проблеми корупції громадських організацій вийдуть на центральні площі своїх міст, де особисто поширюватимуть серед громадян антикорупційні листівки інформаційно-роз’яснювального характеру, проводитимуть безпосереднє спілкування, пояснюючи, до якої шкоди й вкрай негативних наслідків призводить корупція та як їй можна протидіяти.

Учасники кампанії проведуть одноденні вуличні акції на Майдані Незалежності в Києві та центральних площах деяких інших міст. Акція триватиме з 10.00 до 15.00. Інформаційні матеріали для поширення, підготовлені за участі підрозділів Організації Об’єднаних Націй, знаходяться тут.

Співорганізатори кампанії – неурядові організації – Антикорупційна Рада України (член Глобального договору ООН), Творче об’єднання «ТОРО» (контактна група в Україні Transparency International), Всеукраїнська спеціальна Колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю, «Європейський вибір» і «Філософія Серця» закликають інші українські громадські об’єднання приєднатися до проведення 9 грудня ц.р. вуличної інформаційної кампанії з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією.

Міжнародний день боротьби з корупцією проводиться 9 грудня відповідно до рішення Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй. Щорічно цей день дозволяє  привернути увагу світової спільноти до наслідків корупції та шляхів боротьби з нею, а також надає можливість суспільству приєднатися до зусиль ООН щодо протидії цьому злочину.

Програма розвитку ООН (UNODP) і Управління ООН із боротьби з наркоторгівлею та організованою злочинністю (UNODC) об’єднали свої зусилля в рамках міжнародної кампанії з боротьби із корупцією з метою проведення 9 грудня у всьому світі заходів, присвячених цьому міжнародному дню, активно залучаючи до цього процесу інститути громадянського суспільства, засоби масової інформації й інформуючи громадськість.

Люб’язно запрошуємо ЗМІ долучитися до антикорупційної кампанії.


Переглядів: 319
Поширень: 0