За декілька останніх тижнів відвідав декілька країн. Враження:

Туреччина яку побачив я, дуже нагадала Європу. Це вже не та країна, що декілька років тому. Кругом де тільки можна використовуються енергозберігаючі технології. По максимуму стараються все автоматизувати та зекономити. Найбільше враження справила автоматизована система розрахунку в супермаркеті: підходиш з корзиною продуктів до спеціальнообладнаної каси без касира, сам зчитуєш штрихкоди, потім підносиш карточку, друкується чек, і все! Можеш іти. Економія твого часу і грошей супермаркета на оплату праці касиру.

Чорногорія - враження, що знаходишся дома. Кругом чути лише російську мову. Всі бігборди на російській мові. Навіть оголошення на стовпах з російською мовою. Не сподобався бруд. Можливо в сезон коли всі відпочивають все прибиралось, зараз же, обабіч доріг просто гори сміття. Зарплати в країні не великі, близько 300-400 Євро. Дуже сподобалось чисте море, з неймовірно гарними пляжами та краєвидами.

Хорватія - чистіша і багатша за Чорногорію країна. Надзвичайно гарна архітектура міст. Жителі Хорватії вважають себе кращими серед жителів сусідніх балканських країн.

Польща - близька і майже рідна. З найбільших вражень - перетин кордону. Будьте готові стояти в черзі понад 6 годин. Знайомився з розвитком регіональних польських ЗМІ. Склалось враження - що у польському медіа-ринку криза. Тиражі газет масово падають, всі переходять в інтернет. Ще півроку тому ситуація не була на стільки критичною. Цікаво подивитись через півроку на наслідки.


Переглядів: 2481
Поширень: 0