Кабмін вніс зміни в Правила дорожнього руху України з метою приведення їх у відповідність із законом "Про дорожній рух".

Згідно з постановою уряду від 26 вересня 2011 року, водій не зобов\'язаний мати при собі талон, який додавався до прав, не потрібна довіреність на керування автомобілем, достатньо лише прав і техпаспорта.

Також з ПДР виключені згадки про дорожні листи і документацію на вантаж.

Розширено визначення мопеда: відтепер це двоколісний транспортний засіб не тільки з двигуном об\'ємом до 50 куб см, а й з електродвигуном потужністю до 4 кВт. Водій мопеда, як і водій мотоцикла, зобов\'язаний їздити в застебнутому шоломі.

Водій повинен пред\'являти документи, а не передавати їх інспектору ДАІ, як було потрібно раніше. Згідно з новою редакцією, інспектор може провести перевірку технічного стану транспортного засобу за допомогою спеціальних пристосувань.

Істотно спрощуються дії водіїв у разі легких ДТП за умови наявності страховки, відсутності травмованих, п\'яних за кермом і складання спільного повідомлення про аварію за зразком Моторнотранспортного страхового бюро України.

Згідно з нововведеннями, необхідно скидати швидкість до 40 км/ч біля нерухомого транспортного засобу на узбіччі з включеним проблисковим маячком синього кольору. Також підвищується до 21 року віковий ценз водіїв автобусів, трамваїв і тролейбусів.

У новій редакції вводиться європейська категоризація транспортних засобів, а також ряд інших змін.


Переглядів: 3738
Поширень: 0