Інспектори ДАІ мають право складати протоколи про адміністративні порушення і накладати штраф на водіїв безпосередньо на місці порушення. Про це заявив заступник начальника УДАІ МВС України Володимир Резніков, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Як відомо, днями на Закарпатті водій Роберт Тарнай виграв суд у автоінспектора, який зупинив його за перевищення швидкості й на місці виписав постанову про штраф в 255 гривень. Після цього інциденту юристи припустили виникнення хвилі судових позовів до інспекторів ДАІ.

"Вони (інспектори) мають таке право (виписувати штрафи – ред.). Відповідно до чинного законодавства, будь-яка посадова особа ДАІ, у якої є звання від рядового до генерал-майора, має право в ході розгляду справи про адміністративне порушення виносити постанову по справі і накладати стягнення у цій справі", - заявив Резніков.

За його словами, діяльність інспекторів повністю законна.

"У тому випадку, коли співробітник міліції буде зупиняти транспортний засіб і складати протокол про порушення правил дорожнього руху і на місці накладати штраф, то ці дії цілком законні" - наголосив він.

Що ж стосується рішення Виноградівського суду Закарпатської області від 16.08.2010, яке і стало причиною різних тлумачень дій даішників, на думку Рєзнікова, воно неправомірно. Суддя порушила низку норм матеріального та процесуального права, а рішення винесла, посилаючись не на ту статтю Кодексу про адмінпорушення.


Переглядів: 2508
Поширень: 0