Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко повідомив, що Мінекономіки вивчає питання про можливість введення мита на імпортні нафтопродукти для стимулювання завантаження сировиною вітчизняних нафтопереробних заводів.

"Поки спостерігається різке зниження цін на нафту на світових ринках і відсутня відповідна корекція (на паливо - ред.) на внутрішньому ринку, я збираю аргументи для того, щоб з метою захисту наших нафтопереробних підприємств повернутися до мит на нафтопродукти", - заявив він.

За його словами, в Росії експортне мито на нафту значно перевищує експортні мита на нафтопродукти, таким чином стимулюється завантаження російських НПЗ.

"Так чому б і нам сьогодні не брати з диференційованих джерел нафту, яку можна закупити дешевше, захистити внутрішній ринок митами, і таким чином завантажити НПЗ", - сказав міністр.

Він також зазначив, що питання скасування ПДВ при імпорті нафти для Національної акціонерної компанії Нафтогаз України не розглядається.

Примітно, що з 6 нафтопереробних заводів в Україні зараз повноцінно працює тільки Кременчуцький (Полтавська область). Лисичанський НПЗ (Луганська область) призупинився на позаплановий ремонт у березні, а 2 західноукраїнські заводи або не працюють, або переробляють мінімальні обсяги нафти.



Переглядів: 3327
Поширень: 0