Про це повідомляє  «Обозреватель»

Згідно з документом, всі медогляди кандидатів у водії та водіїв діляться на: попередні, періодичні, щозмінні передрейсові і післярейсові, а також позачергові.

Попередні медогляди, як і раніше, проходитимуть усі кандидати у водії для отримання права водіння.

Періодичні медогляди водії до 55 років будуть проходити раз на 10 років, водії від 56 до 75 років - раз на три роки, а ті, кому за 76, - щорічно.

Ті, хто перевозить пасажирів і багаж, будуть обстежуватися раз на рік. Вони ж, згідно з документом, підлягають і щозмінним оглядам.

На позачергове обстеження будуть відправляти за рішенням перевізників (для водіїв їх транспортних засобів) або ДАІ, якщо на те будуть підстави.

Як і колись, у складі медкомісії, яка перевіряє водіїв, будуть терапевт, ЛОР, невропатолог, окуліст і хірург. Крім цього, водіям доведеться здати кров для загального аналізу та аналізу на цукор, здати сечу для загального аналізу, зробити ЕКГ, перевірити вестибулярний апарат.

Однак список медзакладів, у яких буде право проводити такі медогляди, щорічно буде затверджуватися наказами МОЗ Криму та структурними підрозділами з питань охорони здоров\'я обладміністрацій.



Переглядів: 4151
Поширень: 0