Держава хоче зібрати з таксистів 1,5 мільярди гривень щороку. Міністерство інфраструктури України розробляє законопроект "Про перевезення на таксі".

У відомстві переконують, що документ має на меті врегулювати ринок таксомоторних перевезень. Оскільки зараз за даними міністерства, 90% ринку таксі перебуває в тіні. Із 6,9 мільйонів зареєстрованих в Україні легкових автомобілів, лише 40,6 тисяч офіційно мають право здійснювати перевезення як таксі. А ще 10,8 тисяч – перевозити пасажирів на замовлення. В сумі це становить лише 1% від загальної кількості.

"Ми повинні прийти до цивілізованого ринку таксомоторних перевезень, створити законодавчо врегульовані, прозорі і рівноправні правила гри на ньому, забезпечивши безпеку, надійність і комфорт для пасажирів таксі і створивши умови для безпеки самих таксистів", - пояснив міністр інфраструктури Володимир Козак.

Згідно із законопроектом, замість ліцензій таксисти отримуватимуть дозвіл на автомобіль таксі. А диспетчерська служба отримуватиме ще один окремий дозвіл. Ці дозволи даватимуть право працювати в певному місті. При цьому місцева влада повинна буде облаштувати стоянки для таксі. "Бюджет щомісячно недоотримує більш як 100 млн грн, за рік це приблизно 1,5 млрд грн", - каже голова Профспілки таксистів України Василь Попик. За його словами, якщо закон про роботу таксі з\'явиться, то він стане першим.



Переглядів: 2450
Поширень: 0