Б/у автомобіль, привезений із Західної Європи, у Польщі коштує, наприклад, 2 тис. євро, а після перетину кордону з Україною та оплати всіх мит та інших витрат його ціна зростає в 3-4 рази. Саме тому важко знайти на такі автівки покупця. Але українці спосіб знайшли. Мешканці нашої країни привозять автомобіль до Польщі і реєструють його за допомогою поляків.  Вже навіть з\'явилися фірми, що займаються наданням таких послуг, які обходяться клієнтам в 450-600 євро плюс витрати на реєстрацію та страхування автівки.

Саме такі реєстрації призвели до того, що польська влада перестала реєструвати автомобілі на громадян України, вимагаючи додаткових документів, серед яких, наприклад, дозвіл на перебування в Польщі. Крім того, взялися і за тих поляків, які зареєстрували на себе автомобілі, перевіряючи, чи сплатили  ті всі необхідні податки.

Нагадаємо, при розмитненні нових автомобілів в Україні потрібно сплатити мито, спеціальне мито, акцизний збір, податок на додану вартість та збір за первинну реєстрацію. Якщо ввозити автомобіль на іноземних номерах, його вартість буде менше наполовину.



Переглядів: 7065
Поширень: 0