Саме таку назву мала спецоперація, яка завершилась днями на території Вінниччини. Основним завданням операції було виявлення транспортних засобів особистого користування, що експлуатуються на території нашої держави з порушенням вимог Митного Кодексу України. Про це інформує Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Вінницької митниці Міндоходів. За підсумками операції 10 порушників митних правил, сплатять до бюджету понад 71.5 тис.грн. адміністративних штрафів.

Зауважимо, для виконання цілей операції „Митний контроль” залучалися підрозділи боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Вінницької митниці Міндоходів, підрозділи ДАІ та підрозділи боротьби з організованою злочинністю Управління МВС України у Вінницькій області.

Відпрацьовувались транспортні засоби з іноземною реєстрацією, що використовуються як громадянами України, так і іноземцями з порушенням строків передбачених ст. 95 Кодексу або з порушенням вимог 380 Кодексу. Особлива увага при цьому приділялась дотриманню строків перебування на території України транзитного транспорту, дотриманню термінів тимчасового ввезення транспортних засобів на територію України та користуванню або розпорядженню транспортними засобами, які перебувають під митним контролем без дозволу митних органу

Як наголошують фахівці Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Вінницької митниці Міндоходів, 80% протоколів складено за користування або розпорядження транспортними засобами, які перебувають під митним контролем без дозволу митного органу. Для них передбачена адміністративна відповідальність згідно ч. 2 ст. 469 Кодексу у вигляді накладення штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( на сьогодні 8500 грн.).

Додамо, що операція „Митний контроль” – завершилась. Утім фахівці митних підрозділів Міндоходів Вінниччини нагадують громадянам та бізнесу, що поряд із спрощенням митних процедур та зменшенням часу на митне оформлення товарів, вони наполегливо працюють над підвищенням рівня ефективності митного контролю. Саме тому боротьба з контрабандою та порушенням правил митних правил залишається у пріоритетах їхньої діяльності.



Переглядів: 4755
Поширень: 0