Більше 30 автомобілістів зібралися біля розважального центру «Мегамолл», щоб рушити на своїх машинах вулицями міста, привертаючи увагу вінничан до події дня – вшанування пам\'яті загиблих людей у дорожньо-транспортних пригод, який цьогоріч припав на 17 листопада.

Вінницькі автомобілісти автопробігом вшанували пам\'ять загиблих у ДТП

Вінницькі автомобілісти рухалися від «Мегамоллу вулицями 600-річчя, Келицькій, Пирогова, Соборній - аж до Будинку Офіцерів. Супроводжували колону екіпажі ДПС.

Вінницькі автомобілісти автопробігом вшанували пам\'ять загиблих у ДТП

- Два вінницьких автоклуби «Drive2Club» та « LANOS.COM.UA» за сприяння відділення ДАІ міста Вінниці вирішили у такий спосіб привернути увагу усіх мешканців обласного центра до великої проблеми сьогодення – загибелі людей під час автопригод - розповідає представник клубу «LANOS.COM.UA» Дмитро Шаповалов - Також в знак солідарності та підтримки цієї акції ми закликали включити ближнє світло фар на транспортних засобах усіх водіїв, тим самим вшановуючи пам\'ять загиблих у ДТП людей.

Вшановувати пам\'ять жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП «Road Peace», який відзначає цей день з 1993 року.

Вінницькі автомобілісти автопробігом вшанували пам\'ять загиблих у ДТПВінницькі автомобілісти автопробігом вшанували пам\'ять загиблих у ДТП

У 1998 році День пам\'яті вийшов за межі Європи і з\'явився на інших континентах, а в 2005 році у своїй Резолюції Генеральна Асамблея ООН закликала все світове співтовариство визнати Всесвітній день пам\'яті жертв дорожніх аварій і відзначати його в третю неділю листопада.


Переглядів: 2787
Поширень: 0