Експерти зазначають, що певне зниження поставок спостерігалося у вересні. Це було пов\'язано з тим, що на ринку існував не надто високий попит внаслідок того, що в серпні постачальники ввезли в Україну надмірну кількість авто.

Проте вже у жовтні ситуація стабілізувалася. За даними Міндоходів, за звітний місяць в Україну було імпортовано майже 14 тис. автомобілів на загальну суму 242,2 млн. дол. США. А в листопаді кількість поставлених в країну автомобілів становила 27 тис. на загальну суму 284 млн. дол. США.

При збереженні такої плюсової динаміки грудневі показники імпорту автотранспортних засобів зможуть перевищити показники за аналогічний місяць минулого року, прогнозують аналітики.

Експерти нагадують, що імпорт автомобілів в Україну за 11 місяців 2013 року вже перевищив показники усього 2012 року. За січень-листопад поточного року в Україну було завезено 289,3 тис. автомобілів загальною вартістю 3,4 млрд. дол. США проти 205 тис. автотранспортних засобів на суму 3,247 млрд. дол. США у 2012 році.

Згідно з останніми даними, більш високим попитом користуються нові легкові автомобілі. Їх було ввезено в Україну за 11 місяців 2013 року 160 тис. одиниць на суму 2,7 млрд. дол. США.

Нових вантажівок до країни імпортували всього 11,1 тис. одиниць на суму 208 млн. дол. США, що, втім, компенсувалося поставками вживаної техніки. За січень-жовтень цього року на українські дороги потрапило 114 тис. б/в вантажівок на суму 448,3 млн. дол. США.

За словами експертів, ці цифри говорять про те, що українці стали купувати більше нових автомобілів. Нескладна арифметика показує, що сумарна вартість нових автомобілів, ввезених в Україну за 11 місяців поточного року, становить 2 млрд. 908 млн. дол. США. Тоді як б/в автомобілів ввезли на 526, 8 млн. дол. США. Загалом, резюмують експерти, це говорить про те, що зростає рівень добробуту українців. І вони все частіше віддають свою перевагу новим автомобілям.



Переглядів: 3477
Поширень: 0