Народні депутати 235 голосами підтримали законопроект №3855, що пропонує введення відповідальності за порушення, зафіксовані в автоматичному режимі. Згідно з уже прийнятим законом, автоматично фіксуватимуться такі порушення:

  • перевищення швидкості,
  • проїзд на заборонний сигнал світлофора,
  • рух по тротуарах або пішохідних доріжках,
  • виїзд на зустрічну смугу руху,
  • також проїзд залізничних переїздів.

Після фіксації порушення міліція встановлює особу громадянина, на якого зареєстровано транспортний засіб. Йому відправляється постанова про адміністративне правопорушення, штраф слід сплатити протягом 10 днів з дня отримання «листи щастя». Якщо людина не згодна з такою постановою, у нього є 10 днів з моменту отримання протоколу для того, щоб довести свою невинність у суді. Якщо власником автомобіля є юридична особа, керівнику підприємства буде направлено запит для встановлення особи співробітника, який перебував за кермом у момент вчинення правопорушення, після чого даній особі буде направлено «лист щастя».

Штрафи за порушення, зафіксовані в автоматичному режимі, будуть розраховуватися, виходячи з мінімальних значень. Якщо порушник сплатить штраф протягом п\'яти днів, то отримає знижку в розмірі 50%.


Переглядів: 3760
Поширень: 0