Перевірка Службою внутрішнього аудиту Міністерства внутрішніх справ України виявила фінансові махінації в діяльності Держпідприємства МВС «Вінниця-Інформ-Ресурси». Вони стосуються реалізації затриманого автотранспорту. Використовувана чиновниками схема, з одного боку, змушує власників відмовлятися від власних транспортних засобів, оскільки за перебування їх на штрафмайданчику доводиться занадто дорого платити, а з іншого - продавати «кинуті» машини за безцінь.

Вінничани давно скаржилися, що часом простіше відмовитися від транспорту - він не коштує грошей, які доведеться віддати за штрафмайданчик. Тепер ці факти, по суті, підтвердила міністерська перевірка. Як повідомляє прес-служба МВС України, зокрема порушення виявлено в системі розпродажі «кинутих» транспортних засобів.

У Вінниці більше 500 транспортних засобів із штрафмайданчиків продали за копійки

Вивчення діяльності ДП «Вінниця-Інформ-Ресурс» показало, що транспорт, який тривалий час зберігався на майданчиках і господарі якого не зверталися із заявами про його повернення, на підставі рішень директора підприємства визнавався власністю держави. Після цього його реалізовували через біржу за участю якоїсь брокерської контори.

Формально все в рамках закону, але аудиторів вразила ціна, за якою проводилася така реалізація. Зазвичай вона не перевищувала 500 гривень. Використовуючи цю схему, протягом 2013-го та першого півріччя 2014 років держпідприємство продало 553 транспортних засоби, переважно мотоцикли.

Це порушення виявилося не єдиним, виявленим аудиторами. Вони виявили ряд фактів, коли підприємство з незрозумілих причин недоотримує кошти за зберігання транспорту. Також перевіряючі виявили, що завищували вартість ремонтів і навіть виявили, що на штрафмайданчику відсутні два автомобілі, які за документами повинні були там знаходитися.

Хочеться вірити, що в міністерстві зможуть «розкопати» деталі цієї схеми, і слідство виявить всіх її організаторів, а також скільки коштів внаслідок такого «ноу-хау» недоотримало підприємство. 



Переглядів: 9418
Поширень: 0