Стюарди Гран-прі Угорщини оштрафували німецького гонщика Mercedes GP Міхаеля Шумахера за небезпечні маневри під час боротьби з Рубенсом Баррікелло (Williams Cosworth). Шуммі отримав штраф у вигляді 10 місць на старті Гран-прі Бельгії, що відбудеться 29 серпня.

Нагадаємо, що наприкінці гонки у Хунгарорінгу Міхаель Шумахер досить жорстко оборонявся від атак колишнього партнера по Ferrari. Баррікелло, на болід якого поставили свіжий комплект гуми, швидко наздогнав Шумахера. Бразилець довго пресингував німця, і, нарешті, пішов в атаку на прямій старт-фініш. Коли Баррікелло порівнявся з Mercedes Шумахера, семиразовий чемпіон почав видавлювати суперника з траси і ледь не впечатав його в бетонну огорожу. Баррікелло не відступив і вийшов на десяте місце, заробивши одне очко.

Після фінішу Рубенс назвав маневр Шумахера "божевільним". Сам Міхаель вважає, що все зробив в рамках правил.

"У кожного пілота є своя думка. Пілот має право один раз змінити траєкторію, саме це я і зробив. Якщо він зміг обігнати мене, то, очевидно, я залишив йому досить місця. Ми ж навіть не торкнулися. Я не збираюся роздавати подарунки на трасі. Якщо хтось хоче обігнати мене, нехай бореться зі мною", - сказав Шумахер.

Стюарди порахували, що семиразовий чемпіон зробив небезпечний маневр, і покарали його штрафом у вигляді десяти місць на стартовій решітці наступного етапу в Бельгії.


Переглядів: 2461
Поширень: 0