У мінімальній комплектації п\'ятидверний хетчбек обійдеться приблизно в 8 тис. доларів. За ці гроші щасливий покупець отримає автомобіль з 1,3-літровим бензиновим двигуном і 86 «конячками» під капотом. Заявлена максимальна швидкість - 140 км / ч. Базова комплектація Lifan 320, як їй і годиться, вкрай скромна: механічна КПП, кондиціонер, електросклопідйомники, подушка безпеки і магнітола. Втім, і за більш наворочені варіації навряд чи доведеться заплатити більше ніж 10 тис. доларів.

Для порівняння, граничний мінімум, який доведеться викласти за трьохдверний компакт-кар MINI Cooper без всяких заманювань приставок S, - це близько 18 тис. доларів. За ці гроші можна розраховувати на 1,6-літровий бензиновий двигун потужністю 120 к.с., механічну коробку передач і різноманітні приємні дрібниці типу електросклопідйомників, спойлерів і легкосплавних дисків.
В даний час Lifan 320 проходить сертифікацію. Черкеський завод планує поставити хетчбек на конвеєр вже в 2011 році. Вже зараз «Дервейс» в Карачаєво-Черкесії збирає дві інші моделі Lifan - Breez і Solano і ще одного «китайця» - Geely MK.

Клону MINI Cooper фахівці пророкують непогане майбутнє як в самій Росії так і за її межами, враховуючи, що попит на автомобілі марки Lifan стабільно зростає, незважаючи на кризи. За десять місяців росіяни придбали близько 5,9 тис. автомобілів цієї марки. При цьому «Дервейс» в період з січня по вересень зібрав понад 5 тис. автомобілів Lifan.

Не так давно, нагадаємо, під гарячу руку невтомних умільців з Піднебесної потрапив автомобіль з іншої вагової категорії - Porsche Cayenne. Правда, збірку найпродаванішої моделі німецького концерну росіянам ніхто не довірив. Позашляховик від компанії Hawtai Automotive, що отримав нехитру назву B35, збирають у Китаї.

Автомобіль успадкував від Cayenne першої серії практично весь кузов в первозданному вигляді, хіба що радіаторні грати нагадує ону у Bentley. Природно, що B35 схожий на Porsche Cayenne тільки зовні. З технічної точки зору він не має нічого спільного з німецьким позашляховиком. Hawtai побудований на платформі Hyundai Santa Fe попереднього покоління.
Цікаво, що оснастити цей автомобіль можна аж трьома різними двигунами. На вибір будуть дані 1,8 - і 2,0-літрові бензинові турбовані двигуни, а також дизельний агрегат об\'ємом 2,8 літра. Але найцікавіше полягає в тому, що щастя знайти Hawtai B35 буде доступне не тільки китайцям. Автомобіль планують імпортувати в ... Німеччину.


Переглядів: 3053
Поширень: 0