Повна назва комплексу «Автоматичний інтегрований стаціонарний програмний комплекс для оформлення даних про порушення швидкісного режиму транспортними засобами». Презентація комплексу для ДАІ МВС України відбулася на контрольно-пропускному пункті «Биківня», який знаходиться на в\'їзді в м. Київ з боку м. Бровари. На презентації були присутні: заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк, начальник Департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий, представники консорціуму «ЄДАПС», ЗМІ та інші.

Система «Електронний протокол» (скорочена назва програмного комплексу), розроблена компанією «КП ОТІ», значно скорочує час оформлення порушення - до 6-7 хвилин проти 15-20 хвилин (при ручному оформленні порушень правил дорожнього руху на паперовому бланку).

«Електронний протокол» розроблений фахівцями компанії «КП ОТІ» для візуалізації даних радарного комплексу «Арена» (створений компанією «Елект-К»), і автоматичного складання і друку електронних протоколів про перевищення швидкості і відповідних протоколів замість ручного заповнення паперових бланків як це робиться в даний час.

Радарний комплекс «Арена» фіксує перевищення швидкості транспортним засобом не біля самого поста ДАІ, а на відстані від нього (радіус дії - до 1,5 км). Фіксація швидкості виробляється за допомогою лазера. Також у комплексі передбачено фотографування автомобілів. Зображення машин, що перевищили допустиму швидкість, з допомогою радіозв\'язку передаються на комп\'ютер, встановлений на контрольно-пропускному пункті автоінспекції. «Електронний протокол», розроблений компанією «КП ОТІ», дозволяє візуалізувати дані, одержувані від радарного комплексу, автоматично формувати протокол про адміністративне правопорушення і відповідну постанову. До теперішнього часу протокол про порушення швидкісного режиму руху транспортного засобу, і постанова заповнюються вручну інспекторами ДАІ на паперових бланках.
Система, розроблена фахівцями «КП ОТІ», дозволяє оформити протокол і постанову в електронному вигляді. У спеціальну форму інспектор вводить особисті дані водія: ПІБ, місце і дату народження, дані машини (модель, місце реєстрації і т.д.). Деякі пункти протоколу (наприклад, місце народження порушника або марка автомобіля) вибираються інспектором ДАІ з внесеної в програму бази даних міст чи марок машин. Все інше - рівень перевищення швидкості, номер машини, час фіксації порушення програма вносить в електронний протокол автоматично. Потім інформація автоматично зберігається в процесі друку для водія копії протоколу та постанови на папері. Всі протоколи зберігаються в електронному вигляді, видалити які у співробітника ДАІ можливості немає.


Переглядів: 3139
Поширень: 0