Німецька компанія Audi анонсувала випуск броньованої версії седана A8 L, призначеної для перших осіб держави. Автомобіль оснащений мотором потужністю 500 к.с. і штатною мигалкою, а також захищений броньованою капсулою, здатною витримати стрілянину з автоматичної зброї і гранатомета.

Седан A8 L Security має довжину кузова 5 м 27 см і зовні практично нічим не відрізняється від серійної моделі. У майже оригінальний кузов була вбудована спеціальна броньована капсула, загальна вага якої становить приблизно 720 кг. Її конструкція включає посилену сталь, елементи міцної кераміки, алюмінію та спеціальне армідне волокно. Також за допомогою профільної сталі було посилено днище автомобіля.

Загальна маса броньованих стекол становить приблизно 300 кг. Виготовлені вони на основі багатошарового скла, просоченого полікарбонатом. Останнє дозволяє при тотальному ушкодженні не допустити розсипання осколків у різні сторони, а тримає все у більш-менш стандартній формі.

В області технічного оснащення новинка була обладнана системою екстреної евакуації з салону (в екстреній ситуації дверні шарніри вибухають і двері просто-напросто відкидаються), системою пожежогасіння з функціоналом провітрювання салону від диму, камерою заднього виду, інтернетом, сучасної навігацією, проблисковим маячком зі спецсигналами. Крім цього тут знайшла своє місце більш могутня гальмівна система і посилена підвіска.

Броньований Audi A8 приводить у рух 6,3-літровий мотор W12 потужністю 500 к.с., його максимальна швидкість - 210 км/год, а першу "сотню" A8 Security розвиває за 7,3 секунди.

Громадський дебют броньовика Audi відбудеться на початку березня на моторшоу в швейцарській Женеві, після чого влітку 2011 року автомобіль надійде у продаж.


Переглядів: 2252
Поширень: 0