ДАІ буде відсторонено від проведення технічного огляду автомобілів. Про це на робочій нараді напередодні домовилися Уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський та міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов

«З міністром внутрішніх справ у нас повне взаєморозуміння. Ми домовилися, що вже найближчим часом ДАІ буде відсторонено від проведення техогляду. Далі цим будуть займатися приватні станції діагностики», - заявив Михайло Бродський.

Сама процедура перевірки технічного стану автомобілів буде спрощена, а вартість її проведення - істотно зменшена. Також пластикові талони про проходження техогляду будуть замінені на паперові, а  їх вартість знизиться на порядок.

Крім того, Уповноважений з питань дерегуляції повідомив, що наповнення аптечки буде приведено у відповідність з європейськими нормами, та перелік медикаментів в ній буде зменшено.

«Водії самі зможуть формувати аптечки, всі лікарські засоби будуть у вільному продажу. Якщо закінчиться термін придатності якогось препарату, водієві достатньо буде замінити тільки його, а не купувати нову аптечку, як зараз», - зазначив Бродський.

Ще один напрямок дерегуляції стосується скасування нотаріально завіреної довіреності на право керування транспортним засобом. Михайло Бродський домовився з Анатолієм Могильовим відпрацювати відповідну законодавчу базу.

Нагадаємо, раніше Бродський наполягав на ухваленні законопроекту з техогляду, розробленого Держкомпідприємництва, а не МВС.

Як відомо, право на проведення технічного огляду транспортних засобів візьмуть на себе сертифіковані СТО.


Переглядів: 4214
Поширень: 0