Схоже, історія з відміною техогляду в ДАІ близька до свого фіналу. Глава МВС Анатолій Могильов на брифінгу у Львові обнадіяв власників машин, що через тиждень-два відповідний законопроект поставлять на голосування в Раді. І тоді - кінець мукам водіїв і поборів за ТО в ДАІ. Даішники офіційно - двома руками за скасування ненависної водіям процедури, хоча це чимала частина їх доходу. І запевняють, що відразу після ухвалення закону будуть готові його виконати, мовляв, що там готуватися. «Ми ж у Європу йдемо, а там поліція не має ніякого відношення до техогляду. Буде менше зловживань серед співробітників ДАІ, адже водії скаржаться, що змушені платити посередникам за техогляд без нервування», - сказав нам начальник львівської обласної ДАІ Василь Струс. Скорочувати нікого не будуть, каже він, оскільки техогляд для маршруток і таксі залишиться, перевірку скасують тільки для приватників.

Якщо функції з техогляду передадуть, як планувалося, страховим компаніям, то вони, за словами Струса, повинні будуть отримати відповідні ліцензії та акредитації. Самі страховики, у разі прийняття закону, бачать свою роль таким чином: вони не видадуть щорічний страховий поліс, якщо машина несправна. «Природно, самі ми не будемо перевіряти кермо і гальма. Це зроблять фахівці на станції техобслуговування і видадуть талон техогляду. А ми тоді видамо «автоцивілку», - говорить співробітниця однієї із страхових компаній Ірина Миць.

Водії поки скептично ставляться до новинки: мовляв, радіти поки рано - нехай Рада спочатку проголосує. Перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов вважає, що закон в Раді приймуть. «МВС все проаналізувало і погодилося на скасування ТО, а ми професіоналам довіряємо», - сказав нам нардеп. Нагадаємо, офіційно ТО в ДАІ коштує близько 200 грн. Але для отримання талону треба настоятися в чергах і набігатися, на що йде багато часу та нервів. По-швидкому все оформити коштує 500-1000 гривень.


Переглядів: 5140
Поширень: 0