Про це заявив в ефірі телеканалу «Рада» голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко, коментуючи прийняття народними обранцями законопроекту № 8397 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень».

Він пояснив, що не підтримав даний законопроект, оскільки ним вносяться зміни до Закону «Про міліцію» і надається величезний перелік підстав для інспектора ДАІ зупиняти приватний і не тільки приватний автотранспорт.

«Вони будуть зупиняти (і мають на те право за законом) будь-кого у будь-який момент, чого не було раніше. Наприклад, виходить вранці сержант Петренко, який ще не поснідав, пише собі на клаптику паперу, що у нього сьогодні за планом перевірка водійських посвідчень на дорозі, і починає своїм жезлом заробляти гроші. Я категорично проти цього», — підкреслив Гриценко.

Народний депутат також повідомив, що для тих громадян, які використовують транспорт на комерційній основі, Янукович запропонував і депутати підтримали зберегти, але вже не технічний огляд у ДАІ, а перевірку технічного стану транспортних засобів на СТО або у страхових компаніях.

«Розписано досить значні повноваження Кабміну, як насправді це все організувати. Ми ще побачимо, чи стане від того краще тим, хто використовує машину як засіб виробництва», — підсумував Гриценко.


Переглядів: 5050
Поширень: 0