Для підтримки зусиль у впровадженні Державної програми "Репродуктивне здоров\'я нації на період до 2015 року" та обласних програм з репродуктивного здоров\'я та планування сім\'ї Агентство США з міжнародного розвитку надало Управлінню охорони здоров\'я та курортів Вінницької області контрацептиви для безкоштовного розповсюдження серед населення.

Ця гуманітарна допомога сприятиме зниженню кількості абортів, незапланованих вагітностей, інфекцій, що передаються статевим шляхом, та ВІЛ/СНІДу.

Безкоштовні контрацептиви призначені для:

  • малозабезпечених жінок;
  • жінок з захворюваннями, за якими вагітність і пологи загрожують життю;
  • молоді 18-20 років;
  • ВІЛ-позитивних клієнтів.

Безоплатні контрацептиви та фахові консультації про методи планування сім’ї можна отримати у:

  • кабінетах планування сім’ї центральних районних лікарень,
  • жіночих консультаціях пологових будинків міста Вінниці,
  • Вінницькому обласному Центрі планування сім’ї (поліклініка ім. Пирогова).

Ми відповідальні за безпеку свою і своїх партнерів!
Ми відповідальні за здоров\'я своїх майбутніх дітей!

За даними світової статистики (UNESCO) щорічно у світі виникає 185 млн вагітностей, з яких 75 млн є незапланованими і 40-50 млн закінчуються абортом, причому половина з них виконується в небезпечних умовах. На глобальному рівні приблизно 13% усіх материнських смертей обумовлені ускладненнями після небезпечного аборту. Окрім того, що 70000 жінок помирає щорічно, десятки тисяч страждають від довготривалих наслідків для здоров\'я.

Пам\'ятайте - Контрацепція безпечніша ніж аборт.

Презервативи - єдиний метод контрацепції, який може захистити як від небажаної вагітності, так і від ІПСШ (інфекцій, які передаються статевим шляхом) та ВІЛ/СНІД. Згідно з результатами численних досліджень, наявність ІПСШ суттєво підвищує ризик передачі та інфікування ВІЛ статевим шляхом.

Звертайтеся за безкоштовними консультаціями до фахівців обласного Центру планування сім\'ї, кабінетів планування сім\'ї жіночих консультацій та до проекту "Разом до здоров\'я" і вам обов\'язково допоможуть. Телефон для довідок: 35-20-60.

Не залишайте запитань без відповідей! Лише ми відповідальні за свій вибір!


Переглядів: 8666
Поширень: 0