- Один мій знайомий, що займає високу посаду, розповів, що якось він поїхав у Київ на важливу нараду, а на його руці не було годинника, - розповідає менеджер вінницького салону "Еврочас" . - Було дуже негарно, коли в усіх, хто сидів поряд були дуже дорогі годинники. А він дивився на годинник на своєму мобільнику. У високих колах таке неприйнятно, це навіть непристойно.

Що стосується вінничан, то найчастіше купують годинники вартістю 500-600 гривень. Зазвичай це “Романсон”, “Клейнод”, “Апелла”, “Ориент” і дорожче - “Тіссо”, "CharmeX", "EPOS". Найбільш коштовні купують службовці і бізнесмени високого рангу. Розуміючи бажання амбітних підприємців чи посадовців, швейцарці, наприклад, пропонують свої якісні, що впізнаються за солідним дизайном, надійні годинникі не за захмарними цінами, а в привабливій пропорції "ціна - якість". Такі, наприклад, як престижні Swiss Military, декілька моделей яких можна побачити у Вінниці в салоні "Єврочас" на вул. Соборній,95

- Із Заходу привезена мода на годинники не як пристрої для вимірювання часу, а як на прикрасу, - розповідають в "Еврочасі". - Зараз хочуть вдома мати кілька наручних годинників. Деінде в Європі існує для годинників спеціальна шкатулка, чи скляна шафа для зберігання . Вони висять як краватки і можна підібрати годинник під машину чи вихід на природу або на пляж.

Судячи з питань відвідувачів салону "Еврочас", не зникає інтерес до старовинних годинників, екстравагантних, настінних, підлогових і годинників, розташованих в самих незвичних місцях.

- Іноді годинники хочуть бачити навіть у кришках унітазів, - каже співробітник "Еврочасу". - Виріс попит на гламурні годинники. Наприклад, ви дивитесь на годинник, а там дев\'ятка знаходиться на рівні шістки, трійка на рівні двійки, усі цифри переставлені місцями.

Користуються попитом також годинники у пікантному виконанні. Є майстри, які в цьому бізнесі мають чималі гроші. Вони спеціально під замовлення роблять циферблати в еротичному стилі з рухомими фігурками. Сучасні виробники змінюють уяву про годинники за сучасними потребами і фантазією клієнтів. І в той же час незмінною лишається турбота про традиції, завдяки чому, змінюючись від пісочних до високоточних, прилади виключно для вимірювання часу залишаються у вжитку кожної сім\'ї.

Салон годинників "Єврочас" у Вінниці: вул.Соборна, 95, навпроти 2-ї школи, тел.55-08-77, працює з 9 до 19 (субота з 10 до 18, неділя з 10 до 17)


Переглядів: 8244
Поширень: 0