Як правило, будинки з sip панелей являють собою конструкцію з теплоізоляційних панелей (SIP або КТП), змонтовану за технологією модульного будівництва.

Сіп панель має зовнішню і внутрішню поверхні, які виконані з ОСП3 щитів. Рекомендована товщина щита - не менше 10 мм. Між ОСП плитами запресовується пенополістрол (так званий пінопласт) зі щільністю 25 кг на м2. Такі панелі є відмінним будівельним матеріалом і мають безліч незаперечних переваг.

Яким би ви не мріяли побачити свій майбутній будинок: надійним, затишним, міцним, теплим, дешевим, безпечним, легким, багатоповерховим, - всім цим характеристикам відповідають і сіп панелі. Цей зручний в роботі будматеріал дозволяє не просто зводити будинок, але й створювати оригінальні архітектурні рішення з овальними, опуклими, криволінійними конструкціями. Цікаві дизайнерські рішення дозволяють зробити проекти будинків з сіп панелей не схожими один на одного, відобразити індивідуальність господарів.

Як і будь-яке інше будівництво, будівництво із застосуванням сіп панелей починається з фундаменту. Зводиться каркасно панельний будинок - конструкція легка, вага плити - в межах 17 кг. Для такого будинку не потрібен посилений фундамент, досить залізобетонного стрічкового моноліту. Звідси - пряма економія в обсязі робіт, матеріалах і часі по закладанню фундаменту.

Наступна фаза будівництва - монтаж основи каркаса. Тут використовується брус, який закріплюється по всьому периметру фундаменту на анкерних болтах. Каркас вкривається сендвічами з роз\'ємами «шип-паз» і основа будинку з сіп панелей - підлога - готова. Для посилення гідроізоляції на нижні деталі наноситься бітумна мастика. Панелі для стін кріпляться до монтажного бруса за допомогою нижнього шпунта, закріплюються шурупами або спеціальними скобами. Стики сендвічів додатково обробляються герметиком, а елементи дерев\'яного каркаса - антисептиками.

За аналогічною схемою монтуються і домокомплекти, заздалегідь зібрані в умовах виробництва з урахуванням індивідуального проекту. Як правило, проекти будинків за канадською технологією з сіп панелей розробляються таким чином, щоб деталі конструкції можна було якісно зібрати на будмайданчику.

Теплі та легкі панельно-каркасні будинки можуть зводитися до 5-ти поверхів. Проте в наших умовах будівельні норми обмежують кількість поверхів будинку з сіп панелей лише двома поверхами. Тим не менше, проектом можуть передбачатися мансарди, балкони, зимові сади й навіть басейни. Збільшену площу будинок буде мати за рахунок малої товщини стін - до 250 мм. А висоту можна додати за рахунок горищного приміщення, мансарди або цокольного поверху.

Зведення будинку з сіп панелей - це вдале рішення для малобюджетного будівництва з багатою архітектурною фантазією.



Переглядів: 15054
Поширень: 0