Житловий район «Академічний» , розташований на межі м. Вінниці та с.Бохоники почали будувати 2011 року. Знаходиться він у районі Вінницької електромережі. 10 хвилин трамваєм або тролейбусом від ринку «Урожай». 5 хвилин пішки від кінцевої зупинки трамваю «Електромережа». У житловому районі «Академічний» передбачено 9 кварталів, переважно це 4 поверхові будинки. Школа, дитячий садок, медичний центр, банківські відділення, відділ зв»язку, універсальні магазини, аптеки — ось неповний перелік всього заплановано до побудови в цьому районі.

У грудні 2012 року у житловому районі «Академічний» ввели в експлуатацію адмінбудівлю, в якій буде розміщуватись організація по експлуатації даного району. У найближчих планах - ввести в експлуатацію невеликий торговий центр з елементами ринку, де свій товар зможуть продавати жителі навколишніх сіл. А ще – збудувати аптеку та кінотеатр. Мікрорайон «Академічний» розрахований на 15 тисяч жителів.

2012 року у мікрорайоні здали 3 житлових будинки у першому кварталі. 2013 року здадуть 4 будинки. Перший квартал вже збудовано на 80%, і у вересні 2013 року його забудову буде завершено. Будуватимуть мікрорайон , згідно з планами, до 2032 року. Планується що щороку у мікрорайоні здаватимуть в експлуатацію по 4-5 будинків. Якщо буде попит - мікрорайон збудують за значно менший термін. Всі будинки в «Академічному» обладнані індивідуальним опаленням, що дозволяє суттєво економити на оплаті комунальних послуг.

«У нас є такі можливості, і ми на це розраховуємо» - стверджує заступник генерального директора будівельного концерну «Поділля» Андрій Очеретний.

Андрію Михайловичу, будинки якої поверховості будуть у мікрорайоні?

У 8 кварталах району будуть 4 поверхові будинки. Будуть і двоповерхові таунхауси, тобто зблоковані житлові будинки з окремою ділянкою землі. Окремо хочу підкреслити, що будинки в «Академічному» беруть участь у програмі Президента «Доступне житло». Тобто квартири можна придбати тут під 3% річних. Решту, 13%, погашає держава.

А щодо транспортного забезпечення?

Як Ви розумієте такий район без цього не залишиться. На сьогодні є автобусне сполучення між с.Шкуринці та ринком “Урожай”. В майбутньому цей маршрут буде доукомплектований новими автобусами.

Зараз для Вінниці інститутом «ДІПРОМІСТО» розроблений генеральний план Вінниці. Згідно з ним Вінниця закінчуватиметься межою кільцевої дороги, а це означає, що мікрорайон «Академічний» може стати частиною Вінниці в майбутньому. Ще хотів би додати – у першому кварталі району буде спортивний майданчик , а потім на кожні два будинки ми будуватимемо ігрові дитячі зони з гірками , гойдалками-балансирами, будиночками для малечі. І у кожному кварталі будуть зони для спорту і відпочинку.

Отримати інформацію щодо житла в «Академічному» можна за тел (0432) 570326.

Відділ реалізації:
М. Вінниця, вул. Зодчих, 24
www.koncern-podillya.com.ua



Переглядів: 8609
Поширень: 0