Найчастіше люди відчувають страх водіння через страх відповідальності. При навчанні водінню деякі сліпо підкоряються командам інструктора, забуваючи зовсім про те, що потім, на дорозі, приймати рішення доведеться тільки самостійно.

Якщо після закінчення курсів ви все-таки відчуваєте непевність і страх за кермом, має сенс поліпшити свої навички водіння на додаткових курсах. Але вже тепер бажано, щоб інструктор при заняттях на площадці не сидів в автомобілі, а перебував зовні. При виїзді ж у місто попросіть інструктора коментувати ваші дії тільки у випадку гострої потреби.

Якщо ви тільки освоюєте самостійне водіння, вам буде важко орієнтуватися по знаках, розібратися, як проїхати в потрібне місце, наприклад, до себе на роботу. Перш, ніж сідати за кермо, бажано напередодні досконально вивчити маршрут. Незайвим буде й придбання дорожніх карт, атласів з позначенням всіх дорожніх знаків і поворотів. Якщо ви зібралися кудись їхати, то непогано було б заздалегідь проїхати по зазначеному маршруті як пасажир і уважно вивчити всі знаки, повороти, розв’язки. Згодом постійні маршрути стануть для вас звичними, а в перший раз, щоб встигнути на зазначений час, виїдьте заздалегідь, залишаючи час на випадковості.

Як би ви не боялися водити, намагайтеся сідати за кермо не тільки за необхідністю. Рідкі поїздки не тільки не додадуть майстерності, але й ще більше підсилять страх. У перші поїздки намагайтеся пристроюватися за яким-небудь «тихоходом» і відпрацьовуйте з поїздки в поїздку той самий маршрут. У цьому при необхідності вам допоможе інструктор з водіння.

Друге правило – ніколи не треба злитися за кермом! Це надзвичайно важливо, щоб не зробити помилку. Напевно вас будуть «підрізати», може будуть, нервово сигналити. Наберіться терпіння й не реагуйте.

Якщо ж ви розгубилися й не знаєте, що робити, сміло зупиняйтеся й включайте «аварійку». Нехай всі навколо сигналять, лаються, нехай роблять, що хочуть, а ви спокійно подумайте, у чому проблема, і як треба повести себе у такій ситуації.

Ніколи не відповідайте хамством на хамство. Повірте, у подібній ситуації був практично кожний з ваших сусідів по дорогі – за кермом ніхто не народився! Краще поморгати «аварійкою», чим потім проводжати смутним поглядом свій автомобіль на евакуаторі.

Ще свіжоспечені водії бояться зустрічі зі співробітниками ДПС, тому що не всі з них відрізняються ввічливістю й дружелюбністю. Спокій і нейтральний тон голосу є самим оптимальним вибором у спілкуванні з патрульними. Зрештою, патрульні існують для вашої безпеки, а не для створення вам труднощів. Якщо ви зіштовхуєтеся з хамством у свою адресу, переходом на «ти», вимаганням, спокійним тоном попросіть співробітника ДПС пред’явити свої документи, демонстративно почніть переписувати їхні дані у свій блокнот. Це повинно подіяти.

Усі колись починали в перший раз! І якщо ви не будете намагатися перебороти свої страхи, то ваші новенькі права так і будуть лежати в ящику!

Водити автомобіль просто, проконсультуйтесь з професіоналом за телефонами:

  • тел. (0432) 57-37-37
  • тел. (093) 055-69-69

Наш сайт: http://voa.vn.ua/

Або напишіть нам у групі вконтакте: http://vk.com/vin.avtoschool



Переглядів: 5663
Поширень: 0