Перш за все, сама поява маленької дитини в сім\'ї - це тест на міцність відносин, так як малюк вимагає значних змін організації в уже звичному житті. На скільки зможуть впоратися з такою кризою молоді люди, залежить від багатьох факторів. Перш за все, від уміння чути і розуміти один одного, поважати бажання і приймати невдачі, спільно йти на компроміси. А також - бажання мати цю дитину і розуміння своєї відповідальності.

У чому ж причини втрати романтики в парі після появи в сім’ї маленького дива?

1. Може скластися ситуація, коли кожен з подружжя відчуває себе непотрібним, і це стає прекрасним ґрунтом для виникнення сварок, конфліктів, охолодження відносин, зрад, розлучень. Якщо раптом ви побачите або відчуєте, що у вашій родині відбувається щось подібне, терміново щось із цим робіть.

Головна суть цих змін у тому, що у відносинах між двома люблячими людьми зміщуються акценти. Раніше вас було двоє, ви могли дозволити собі піти куди завгодно, виїхати в ніч кататися на човні, гуляти до ранку, відвідувати вечірки чи жити у наметових таборах. Тепер про все це залишається тільки мріяти - адже у вас з\'явився новий член родини, про якого необхідно піклуватися і, по суті, навколо якого тепер крутиться ваше життя.

Люблячий чоловік тепер приходить з роботи дуже пізно, втомлений і нудний, знаки уваги дружині у вигляді квітів, в кращому випадку, опиняються по святах. Дружина, теж втомлена за день з дитиною і домашніми справами, навряд чи вбиратися до приходу чоловіка. А якщо згадати про таке часте явище, як післяродова депресія і емоційне виснаження - стає зовсім невесело.

2. У жінки і чоловіка різні сприйняття появи дитини в будинку.
Жінка, як правило, зосереджується лише на малюку, він, по суті, стає її життям. Молода мама нікуди не ходить, займається тільки будинком і своєю крихіткою - і навіть на чоловіка у неї часу часто просто не вистачає.

Що стосується чоловіка, то він зазвичай так само продовжує спілкуватися з людьми. Можливо, це пов\'язано з тим, що в суспільному житті для нього нічого не змінюється - він так само ходить на роботу, спілкується з партнерами і веде активне життя. І не дивно, що в цьому випадку молодому батькові дуже складно прийняти той факт, що для його дружини життя змінилося докорінно. Він хоче, щоб все було, як колись, але у відповідь бачить тільки жіноче байдужість і втому - і, що цілком природно, починає відчувати себе чужим у власному будинку. А далі - ревнощі, сприйняття власної дитини як суперника в боротьбі за увагу!

3. Гормональні зміни в організмі жінки теж істотний факт. Безумовно жінки по природі своїй таки набагато емоційніші, ніж чоловіки. А в післяпологовий період особливо. У зв\'язку з цим трапляються часті перепади настрою, образливість, плаксивість і ненависть до всіх оточуючих. Звичайно ж, через деякий час це пройде - але поки таке становище має місце, можна повільно знищувати стосунки. Чоловік, який не розуміє натяків, не може усвідомити, з чого це жінка себе так накручує. У відповідь на звинувачення жінки чоловік схильний захищатися або нападати з відповідними звинуваченнями. Конструктивної розмови, в такому випадку не вийде.

4. Незадоволеність своєю зовнішністю є однією з причин, чому жінка не може розслабитися в сексуальних відносинах. Звичайно ж, після пологів фігура дещо змінюється і, щоб привести її в порядок, потрібен час. Будь-яка жінка дуже ревно ставиться до своєї зовнішності - і відповідні комплекси можуть отруїти життя молодої матусі, вплинути на стосунки в родині після народження дитини. У цьому випадку величезну роль відіграє турбота і любов чоловіка, його можливість показати, що Кохана все така ж красива і бажана.

5. Втома стає постійною супутницею молодих батьків, коли в будинку з\'являється дитина. Яка б не була люба і дорога дитина - кожна мати іноді мріє, коли б вона заснула.

Мама весь день займається малюком, сподіваючись, що ввечері, коли прийде чоловік, можна буде трохи розслабитися. Але і чоловік, виявляється, теж приходить втомлений після важкого робочого дня - адже він тепер єдиний годувальник у сім\'ї. І виходить, що допомоги від молодого тата не так вже й багато. Звичайно, це призводить до виникнення нерозуміння, взаємних образ і може дуже сильно загострити відносини.

Допомагайте один одному висипатися і не перевтомлюватися. Батька можливо тимчасово пересилити в іншу кімнату, щоб дати йому виспатися вночі; якщо мама не встигає - нехай їжею або прибиранням займеться батько, мати може поспати під час денної прогулянки батька з дитиною. Відсутність втоми у подружжя - чудовий внесок у їхні романтичні стосунки.

6. Відносини тата до дитини не завжди влаштовують матір. Іноді виникає така ситуація, коли молодий батько абсолютно не розділяє радості молодої мами від появи малюка. Не сюсюкає з ним, «не непритомніє» від першої усмішки, не розділяє диких захоплень від голосного лепетання. У мами виникає паніка – що, якщо чоловік не любить маленького? Насправді це не так - просто чоловіки відрізняються від жінок меншою емоційністю і більшою прагматичністю. Хоча не виключення і такі екземпляри, які плачуть за будь-якого приводу і мало не відчувають всі ознаки післяпологової депресії.

Слід зазначити, що справжня чоловіча батьківська чутлива любов розквітає тоді, коли дитина впізнає його, може підбігти, покликати, назвати «татом».

Як впоратися з такою кризою?

Вас врятує щирість. Це важлива запорука успіху в будь-яких періодах стосунків у парі. Не звинувачуйте один одного, а правдиво говоріть про те, що Вас хвилює. Не нападайте на іншого з претензіями, а почуйте його біль, і прийдіть на допомогу. Навчіться приймати і цінувати все те, хороше, що робить ваша рідна людина.

Обов’язково практикуйте романтичні побачення, користуйтеся допомогою нянь, бабусь. Не ростіть татову донечку чи маминого синочка. Як тільки ваша дитина почне підростати, її можна залишати на вихідні вдома з нянею. Хоча б один раз на місяць влаштовуйте вечір - побачення тільки для двох.

І головне будьте відповідальними батьками. Гарні відносини між батьками - це внесок у щасливе майбутнє дитини. Щаслива мати - щаслива дитина. Якщо батько ображає матір - він ображає свою дитину і ця образа передається з грудним молоком.

Діти ніколи не слухалися дорослих - але завжди спритно їх наслідували. Ваші відносини - це готовий сценарій стосунків з протилежною статтю для вашої дитини в майбутньому.



Переглядів: 12363
Поширень: 0