Як повідомила прес-служба банку, найбільшу економію паперу в банку дає унікальна система електронного документообігу. При середній кількості затверджуваних в системі документів більше 2,5 мільйонів на рік, використання "паперової" технології потребувало б використання не менше 312,5 тонн паперу на рік (125 тисяч стандартних пачок розміром А4).

Також більше 20 тонн паперу ПриватБанк щорічно економить за рахунок впровадження електронного сервісу надання довідок і цифрової системи обробки вхідної кореспонденції - листів, звернень клієнтів. При надходженні в банк, вся зовнішня кореспонденція переводиться в електронну форму, а більшість відповідей на запити клієнтів надаються електронною поштою, а також у банкоматах і терміналах банку.

Активне використання клієнтами Інтернет-банку Приват24, мобільного банкінгу та масовий відгук клієнтів на заклики відмовитися від роздруківки паперового чека, дають додаткову економію більше 130 тонн паперу на рік. Активні користувачі Приват24, мобільного та СМС-банку (через ці канали сьогодні щодня отримують послуги більше 320 тисяч осіб) за рахунок відмови від паперових чеків і виписок економлять близько 50 тонн паперу. А кожен другий клієнт банкомата або термінала самообслуговування банку, який, за статистикою, відмовляється від друку паперового чека, щорічно економить 82 тонни паперу.

За даними фахівців, для виробництва однієї тонни паперу потрібно 17 дерев, а один гектар лісу, за нормативами - це близько 600 дерев. Таким чином, тільки за 2012 рік співробітники і клієнти ПриватБанку зберегли 13,5 гектарів лісу.



Переглядів: 3154
Поширень: 0