Все більше трудових колективів міста Вінниці та області надає перевагу колективному добровільному медичному страхуванню. По-перше, цей вид страхування дешевший, ніж індивідуальний, а частину вартості страхового поліса платить підприємство. По-друге, страхова компанія виступає посередником між страхувальником та медичною установою і бере на себе зобов\'язання не лише виплати, а й організацію застрахованій особі гарантованої договором медичної допомоги. При цьому страховик контролює не лише відповідність виставлених рахунків передбаченим договором та перелік послуг, а й якість цих послуг, захищаючи в спірних ситуаціях страхувальника.

У доцільності добровільного медичного страхування переконався і керівник одного з великих підприємств області (з етичних міркувань назву підприємства і керівника вказувати не будемо – прим. авт.) У 46-річного директора підприємства різко погіршився стан здоров’я: на фоні гіпертонічної хвороби стався субарахноїдальний крововилив (інсульт). Чоловіка доставили в лікарню швидкої допомоги Києва «Борис», потім його перевели у клінічну лікарню «Феофанія» (м.Київ), де він лікувався впродовж місяця. Витрати на лікування у розмірі 30 тисяч гривень покрила ПАТ «Страхова компанія «МІСТО», в якій і був застрахований хворий.

Наразі стан здоров’я чоловіка покращився і він ходить на роботу. Слід зазначити, що директор підприємства впродовж восьми років добровільно страхується. Підприємство управляється іноземним інвестором, який не сумнівається у необхідності медичного страхування, яке поширене за кордоном.



Переглядів: 3456
Поширень: 0