(Вінниця – Летичів – Меджибіж – Старокостянтинів – Самчики)

Програма туру

Збір групи в о 6.45 біля готелю «Південний Буг», виїзд – о 7.00.

8.30 – прибуття до Летичева;

У цьому містечку заходяться залишки старовинного Летичівського замку, збудованого 1598 р. Поряд з фортецею – старовинний католицький монастир-санктуарій Матері Божої Летичівської, де зберігається чудотворна ікона Богородиці, що понад 400 років є святинею як для католиків, так і для православних. Також у Летичеві 1835 р. був похований легендарний «подільський Робін Гуд», народний месник Устим Кармелюк, пам’ятник якому знаходиться неподалік.

Автобусний тур: Шляхами золотого Поділля від "Земної кулі"

10.00 – прибуття до Меджибожа;

Саме в цій мальовничій місцині «межи Бугами» розташована могутня твердиня Східного Поділля – Меджибіжська фортеця, яку місцеві називають «білим лебедем». Постала вона в 1540 р., як палацова резиденція коронного гетьмана Миколая Сенявського. У стінах замку функціонує краєзнавчий музей та один з навідоміших в Україні музей Голодомору, а на подвір’ї розташована військова техніка і діюча оборонна замкова церква.

Неподалік від фортеці є мальовничі руїни Тринітарського костелу та старовинне єврейське кладовище XVIII ст., у центрі якого – могила засновника хасидизму, єврейського праведника Баал Шем Тови.

Автобусний тур: Шляхами золотого Поділля від "Земної кулі"

12.00 – 13.00 – обід (за бажанням);

14:00 - прибуття до м. Старокостянтинів;

У цьому місті Ви зможете прогулятись підземеллями замку-резиденції старовинного українського князівського роду Острозьких, завітати до середньовічної Троїцької церкви, побачити залишки домініканського монастиря з оборонною баштою-донжоном XVI ст.

Автобусний тур: Шляхами золотого Поділля від "Земної кулі"

16:00 – візит до музею-садиби «Самчики»;

Палацово-парковий ансамбль «Самчики» належить до найбільш збережених маєтків Правобережної України. Недарма ця перлина стилю була номінантом від Хмельниччини у Всеукраїнському конкурсі «Сім чудес України»! Засновником цього архітектурного дива був гайсинський староста, полковник Петро Чечель, який і розбудував тут свою резиденцію у 1791 році. Найбільше відвідувачів вражають атмосферні інтер’єри Японської кімнати, Бального та Червоного залів.

Автобусний тур: Шляхами золотого Поділля від "Земної кулі"

18:00 – Виїзд із Самчиків;

21.30 – прибуття у Вінницю (орієнтовне);

Вартість туру: 195 грн.

У вартість включено: проїзд, екскурсійне обслуговування, страхування, супровід представником фірми.

Екскурсовод туру: історик, керівник спільноти «Історія Вінниці» Олександр Федоришен.

Пориньте в історію золотого Поділля разом з нами!!!

Довідки за телефонами: (0432) 46 – 70 – 90 (063) 613 – 50 – 82
Наша адреса: Келецька, 118; офіс 76 (кінцева зуп. «Вишенька»)



Переглядів: 6840
Поширень: 0