У Вінниці стартує інноваційний проект «Мобільна бібліотека», завдяки якому вінничани та гості міста матимуть змогу безкоштовно завантажити через бездротову мережу більш ніж півтисячі електронних книжок.

У суботу, 21 вересня, починаючи з 12:00, сквер Козицького перетвориться на бібліотеку просто неба. Її читачем зможе стати кожен, у кого є смартфон чи планшет, до того ж завантажити і читати книги можна абсолютно безкоштовно. Таким чином книги, вага яких у паперовому еквіваленті сягала б 200 кг, можна носити з собою в кишені, попередньо завантаживши на смартфон.

На корінцях зображених книг будуть розміщені спеціальні QR-коди, за допомогою яких книги можна буде безкоштовно завантажити в електронних форматах через публічну мережу Wi-Fi і залишити у себе назавжди. Коди можна зчитати за допомогою камери будь-якого сучасного смартфона чи планшета. Поруч з віртуальними книгарнями перебуватимуть мобільні бібліотекарі, які допоможуть читачам налаштувати пристрої і покажуть, як завантажувати книги.

У «Мобільній бібліотеці» представлено понад півтисячі книжок різних жанрів, включаючи класику і твори сучасних зарубіжних і українських авторів, серед яких такі відомі і популярні імена, як Андрій Курков, Сергій Жадан, Марина і Сергій Дяченки, твори яких друкуються стотисячним комерційними тиражами не тільки в Україні, але і за кордоном.

Ще однією новиною стане книжкова вежа, яку зведуть у сквері Козицького. Її буде зібрано зі звичайних книг, які принесуть учасники соціальної акції «Принеси паперову книгу і отримай взамін 500 електронних». Усі охочі поділитися своїми книгами, можуть принести їх на офіційне відкриття «Мобільної бібліотеки». Зібрані книги будуть передані в сільські бібліотеки та дитячі будинки.
 



Переглядів: 5180
Поширень: 0