"Європейські манівці"

Вінниця – Краків – Освенцим – Будапешт – Сентендре – Вишеград – Вінниця

ПРОГРАМА ТУРУ :

День 1 - Субота
5:00 - Виїзд з Вінниці від гіпермаркету Грош ( вул. 600-річчя) автобусом єврокласу. Перетин кордонів. Переїзд територією Польщі. Прибуття до Кракова. Поселення в готель.По-можливості, залежно від проходження кордону, вільний час в місті, що розкинулось на «Королівському шляху» - шляху, по якому протягом багатьох сторіч проїжджали польські королі: ніч в місті сплетення легенд/

День 2 - Неділя
Ранній підйом. Сніданок. Виселення з готелю.

Оглядова екскурсія Краковом (орієнтовний початок о 8:00). Це місто – дивне, гарне і загадкове. Місто художників і музикантів, зі своїми легендами і звичайно милими польськими жартами. У ньому потрібно зупинитися для того, щоб від Барабакану пройтися по Флорианській вулиці до Ринкової площі, найбільшої у Європі міської площі з оригінальною шахматною забудовою, а також побувати на Королівському шляху, побачити Колегіум Маюс - Ягелонський університет - один із найстаріших навчальних закладів Європи, Сукенніци – торгові ряди повні сувенірів і виробів краківських ремісників, Маріацький костел – базиліка, у якій знаходиться унікальний дерев’яний готичний вівтар.

Близько 12:00 виїзд з Кракова, переїзд в Освенцим. Екскурсія містом.

Освенцим не тільки розповість про найбільш страшний злочин в історії людства, свідком якого стало місто, але і покаже його зовсім в іншому світлі, відкриваючи сторінки його давньої історії. Перебування тут змушує задуматися про сенс і безглуздісьі людського життя, про людяність і жорстокість, страждання, байдужість та безкарність. Але тури в Освенцім існують не тільки для цього. Його не стали знищувати, а залишили, щоб продемонструвати світу загору злості. Музей, присвячений тисячам загиблих тут людей, також займається дослідженням голокосту. Сьогодні це мирне і гостинне місто, в якому є багато архітектурних пам\'яток, які варто побачити.

19:00 – час орієнтовного виїзду до Бельсько-Бяли – міста в південній частині Польщі, поселення в готель. Ночівля.

День 3 - Понеділок
Ну дуже ранній підйом )) Сніданок. 7:00 – орієнтовний час виїзду до Будапешту.

Переїзд територією Угорщини. 13:00 – прибуття до Будапешту, початок оглядової екскурсії . Ми з великим задоволенням ознайомимо Вас з одним із величних міст Європи. Перед Вами постане старовинна площа Героїв, де розташований пам\'ятник Тисячоліття, символ міста- Рибацький бастіон, Будайська вежа, собор Матяша, а з цитаделі на горі Геллерт відкривається надзвичайна панорама на Пешт, на Дунай і на вишуканий Парламент. А такожт Ви побуваєте на найстарішому мості міста-Цепному мості, і відвідаєте одне з найкращих місць відпочинку - парк Варошлігет.

Вільний час. Поселення в готель. Нічліг.

День 4 - Вівторок
Вільний день в Будапешті. Розпочати його пропонуємо вам в термальних купальнях. Купальні Сечені є найбільшими в Європі та були збудовані ще в 1913 р. в стилі необароко. Вода надходить із двох гарячих мінеральних джерел з температурою 74°C і 77°C. Отож обов\'язково візьміть з собою купальник. Поніжившись в купальнях та прогулявшись по парку, саме час отримати нові враження, відвідавши прекрасну набережну міста. На набережній знаходяться цікаві будівлі, такі як палац Грешема, концертний зал "Вігадо", який є другим за розмірами концертним залом, статуя дівчинки в карнавальному костюмі. Окрім того, Пештська панорама Дунаю внесена до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а ланцюговий міст Сечені був найбільшим світовим архітектурним досягненням свого часу.

Цікаво буде відвідати і музеї Будапешту: Угорський національний музей, Музей Кішцеллі, Музей прикладного мистецтва, Музей образотворчих мистецтв, Угорська національна галерея, Музей історії Будапешта, Етнографічний музей, Музей Людвіга - кращий з східноєвропейських філій кельнського Музею Людвіга і багато інших чудових місць.

Прикупити чогось гарненького та смачного можна на Центральному ринку міста, а після шопінгу можна прогулятись по красивому Мосту Свободи.

Повернення до готелю. Нічліг.

День 5 - Середа
Підйом. Сніданок. 9:00 – виселення з готелю.

Факультативна екскурсія до Сентендре та Вишеграду.

Звивисті вулички, вежі семи храмів, середземноморський колорит будинків і майданів, пара дюжин музеїв, вуличні вернісажі роблять це найближче до Будапешта місто справжнім туристичним центром закруту Дунаю. Своїми приємними відмінностями Сентендре завдячує сербам, що оселилися тут, тікаючи від турків. Численні музеї представляють повну палітру угорського мистецтва різних часів – живопис, скульптуру, кераміку. Обов’язково зазирніть до Музею Марципанів та скуштуйте тут справжній гуляш! Не залиште поза увагою магазини зі спеціями та токайськими винами!

Екскурсія до Вишеграду познайомить вас з колишньою резиденцією угорських королів. Крім того нікого не залишить байдужим прекрасна панорама Дунаю, що відкривається з бастіонів фортеці.

18:00 – орієнтовний час виїзду до угорсько-українського кордону. Проходження митниць. Переїзд на Україну.

Ціна - 2400 грн

Вартість туру ВКЛЮЧАЄ:

  • Страховка (індивідуальна)
  • Проїзд по маршруту автобусом туристичного єврокласу
  • Супровід гіда-керівника по маршруту
  • Проживання в готелях 3-4* зі сніданками.
  • Оглядові екскурсії в Кракові та Будапешті

Вартість туру НЕ ВКЛЮЧАЄ:

  • Вхідні квитки до екскурсійних об’єктів Комплекс Аушвіц-Біркенау – 10 €
  • Факультативна екскурсія до Сентендре та Вишеграду – 20 €.
  • Проїзд в громадському транспорті
  • Особисті витрати (обіди, вечері, сувеніри).
  • Консульський збір + Візовий Центр= 35€ +230 гривень.

Консульський збір НЕ оплачують категорії громадян, що звільнені від сплати Консульского збору по договору про спрощення візового режиму: пенсіонери, діти до 18 років, студенти денного стаціонара до 21р.
Послуги візового центру сплачують всі.



Переглядів: 5255
Поширень: 0