Дисплазія – це захворювання, яке розглядається як передраковий стан. При цьому порушена будова клітин поверхневого шару шийки матки; порушення можуть зачепити і більш глибокі шари. Доведено, що дисплазія, яка не була виявлена та вилікувана вчасно, через п’ять років може призвести до онкопатологій у 90% випадках.

- Які симптоми мають насторожити жінку?

- Дисплазія шийки матки не має власних, особливих, властивих лише їй симптомів. Як правило, жінки скаржаться на виділення, свербіж або печіння, контактні кровотечі. Однак нерідко клінічні прояви даного захворювання відсутні. Причинами розвитку хвороби можуть бути:

  • наявність в організмі вірусу папіломи людини;
  • імунодефіцит – пригнічення імунної активності хронічними захворюваннями, стресами, лікувальними препаратами, неправильним харчуванням;
  • активне та пасивне паління – збільшує вірогідність розвитку хвороби у чотири рази;
  • затяжні хронічні запалення статевих органів;
  • велика кількість статевих партнерів або їх часта зміна;
  • порушення гормонального фону;
  • ранній початок статевого життя;
  • ускладнені пологи;
  • травматичні пошкодження шийки матки;
  • внутрішньо маткові маніпуляції (в т.ч. діагностичні) в анамнезі;
  • захворювання, що передаються статевим шляхом (в т.ч. перенесені раніше)

- Як виявити хворобу?

- В першу чергу, необхідно не менш двох разів на рік, відвідувати лікаря. В медичному центрі «Оксфорд Медікал» передбачений повний огляд на першому прийомі, який включає в себе: огляд в дзеркалах, відеокольпоскопію, дослідження молочних залоз. При показаннях назначають УЗД, взяття цитологічного матеріалу на онкоклітини та флору.

- А як лікується дисплазія?

- Характер лікування залежить від ступеня вираженості хвороби, розміру пошкодженої ділянки, віку жінки, наявності супутніх захворювань, бажання пацієнтки зберегти репродуктивну функцію.
Для успішного лікування необхідно усунути першопричину хвороби. Для початку проводиться санація статевих органів, після чого можна проводити як консервативне, так і хірургічне лікування. Остаточний вибір залежить від ряду факторів і схема лікування є індивідуальною для кожної жінки.

Консервативне лікування має досить непоганий ефект при легких формах дисплазії. У нашій клініці ми вико-ристовуємо ряд процедур, що прискорюють загоєння епітелію шийки матки, а також покращують обмінні процеси у ньому. http://vinnitsa.oxford-med.com.ua/

Один з найсучасніших методів хірургічного лікування – видалення атипового епітелію за допомогою радіохвильової терапії. В нашому центрі для радіохвильового лікування патології шийки матки використовують апарат «Сургітрон». В цьому випадку загоєння проходить швидше, а ускладнення зустрічаються рідше. Такий спосіб рекомендується для жінок, які бажають у майбутньому мати дітей.

Своєчасне виявлення та усунення дисплазії шийки матки – вірний спосіб профілактики розвитку її ускладнень.

Бережіть себе та будьте здорові! http://vinnitsa.oxford-med.com.ua/


Переглядів: 7753
Поширень: 0