В рамках інвестиційної програми вдалось замінити застаріле обладнання, провести капітальний ремонт газопроводів та реконструкцію станцій катодного захисту, включаючи заміну обладнання часів Радянського союзу на сучасне, що відповідає усім вимогам безпеки.

«Модернізація газотранспортної системи потребує комплексного підходу і серйозних капіталовкладень. Витрати на ліквідацію аварійних ситуацій та ремонт газопроводів перевищують витрати на спорудження станцій катодного захисту (захищають газопровід від корозії). Для попередження аварій та підвищення безпеки газопостачання ми модернізували 106 станцій катодного захисту». – пояснює 1-ий заступник голови правління-головний інженер ПАТ «Вінницягаз» Петро Шкварко. За допомогою однієї такої станції можна, в залежності від властивостей грунту та стану ізоляції труби, захистити ділянку газопроводу довжиною від 1 до 10 кілометрів. Застосування катодного захисту значно продовжить термін служби газопроводів.

Ще одним кроком для підвищення безпеки стала модернізація обладнання для експлуатаційних служб підприємства. Наразі всі бригади забезпечені сучасними приладами Variotec 480, Варта, Поиск-02М, які служать для виявлення витоків природного газу і вимірювання його концентрації до 0.001%.

«В рамках інвестиційної програми ми плануємо придбати надсучасний лазерний витокошукач RMLD, який дає змогу виявляти витоки газу на відстані до 30 метрів», - зазначає Петро Шкварко, - «Загалом у 2014 році на підвищення безпеки газопостачання передбачено понад 40 млн. грн.»

ДОВІДКА:

ПАТ «Вінницягаз» - займається розподілом, транспортуванням та постачанням газу. Щорічний об’єм транспортування – 1 млрд. 71 млн. метрів кубічних природного газу. Це 13 місце за обсягом транспортування в Україні. На підприємстві працюють 2 692 співробітників.

Прибуток компанії до оподаткування за 2012 рік становить 5 мільйонів 387 тисяч гривень.

Система газопостачання Вінниччини - це понад 16 тисяч кілометрів газопроводів, 659 газорегуляторних пунктів, 1952 газорозподільчих шафи та 1664 станції катодного захисту.

ПАТ «Вінницягаз» забезпечує блакитним паливом:

- 426 377 побутових споживачів, що становить 80% домогосподарств регіону;

- 250 промислових підприємств, найбільшими з яких є ДП «Укрспирт», Вінницька кондитерська фабрика «Roshen» та Немирівський спиртзавод.

- 3332 комунально - побутових об’єктів та 957 бюджетних установ.

Загальний рівень газифікації вінницької області складає 80%. Забезпечено газом 18 міст, 28 СМТ та 1550 сіл.



Переглядів: 3875
Поширень: 0