Topless-банкомат ПриватБанку став хітом Finovate 2014

«Смартфон стає Вашим особистим ATM. Новий банкомат, згідно з розробленою в Україні технологією, дозволяє для зняття грошей використовувати замість типової клавіатури смартфон або Google Glass. Обладнання дешевше в обслуговуванні, клієнти не використовують карток», – зазначив Steven J. Ramirez, керівник Beyond the Arc, Inc.

«Гарна ідея, я ніколи не бачив нічого подібного. Навіщо натискати всі кнопки на банкоматі, коли Ви можете використовувати Ваш телефон для отримання готівки через банкомат. А презентація банкомата – це, безумовно, було найкращим використанням гумору», – говорить William Mills, директор провідного фінансового PR-агентства William Mills Agency.

Технологія безконтактних банкоматів, що працюють під керуванням ОС Android і дозволяють отримувати готівку за допомогою мобільного телефону, була розроблена ПриватБанком у листопаді 2013 року. Принципово нові для світового ринку безконтактні пристрої дозволяють значно скоротити собівартість виробництва та витрати банків на розширення банкоматної мережі. «Жива» прем’єра першого у світі безконтактного Android-банкомата відбулася 28 квітня в ході найбільшого світового форуму банківських інновацій Finovate 2014.

«Ми зробили topless-банкомат, безжально відрізавши від звичайного цілком непотрібну верхню частину, – говорить Заступник Голови Правління ПриватБанку Олександр Вітязь. – У кожного клієнта тепер є свій персональний дисплей, ридер і клавіатура – смартфон. Нове покоління банкоматів в рази дешевше від звичайних як у виготовленні, так і в обслуговуванні, вони абсолютно безпечні з точки зору скімінгу та виконують одне завдання – видають клієнтам готівку».

Новий банкомат від ПриватБанку не має звичного дисплея з кнопками, а оснащений NFC-ридером. Всередині «чорної скрині», як назвали новий пристрій його виробники, установлено сейф першого класу захисту та необхідний мінімум електроніки. Перші безконтактні банкомати встановлено в офісах ПриватБанку, а в першому півріччі 2015 року банк готовий розпочати промислові поставки революційних банкоматів власної розробки.



Переглядів: 4660
Поширень: 0